Μουσική|29.07.2024 13:35

Pink Floyd: Ο Νικ Μέισον θέλει να χρησιμοποιήσει AI για να επανενώσει τη μπάντα

Newsroom

Ο Νικ Μέισον (Nick Mason), ντράμερ και κεντρικό μέλος των Pink Floyd, έχει εκφράσει την επιθυμία του να χρησιμοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη για να δημιουργήσει νέα τραγούδια του συγκροτήματος.

Ο ντράμερ έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στη «The Sunday Mirror» και συζήτησε τη δυνατότητα να επανενώσει τους Pink Floyd μέσω του AI (Artificial Intelligence). Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ, κιθαρίστας του συγκροτήματος, δήλωσε ότι τα μέλη των Pink Floyd ολοκλήρωσαν την κοινή τους διαδρομή το 2015.

Τα σχέδια του καλλιτέχνη

«Θα ήταν συναρπαστικό να δούμε τι θα μπορούσε να κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη με τη νέα μουσική» είπε ο Νικ Μέισον στην «The Sunday Mirror».

Όπως διευκρίνισε θα μπορούσε να υλοποιηθεί με έναν τρόπο αναζήτησης «πού πήγαν οι Pink Floyd μετά;» «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια κατάσταση Τεχνητής Νοημοσύνης στην οποία ο Ντέιβιντ και ο Ρότζερ γίνονται ξανά φίλοι», συνέχισε, προσθέτοντας: «Θα μπορούσαμε να είμαστε σαν τους ABBA μέχρι να τελειώσουμε με αυτό».

Μίλησε επίσης για τη διαμάχη μεταξύ του Ντέιβιντ Γκίλμουρ και του Ρότζερ Γουότερς, εκφράζοντας απογοήτευση που είχε επισκιάσει το συγκρότημα: «Σε μια καριέρα 55 ετών, το μεγαλύτερο μέρος από αυτή ήταν πολύ διασκεδαστικό. Είχαμε το τεράστιο προνόμιο να είμαστε σε ένα επιτυχημένο συγκρότημα και να περιοδεύουμε στον κόσμο και να κάνουμε παρέα με πραγματικά ενδιαφέροντες ανθρώπους. Είναι μια χρυσή κάρτα για να γνωρίσεις κάθε είδους αγαπημένους αθλητές και ηθοποιούς».

τεχνητή νοημοσύνηκιθαρίσταςPink Floydσυγκρότημαντράμερ