Μουσική|03.08.2024 14:00

Τίτλοι τέλους για τους Aerosmith - Αποσύρονται από τις περιοδείες λόγω τραυματισμού του Στίβεν Τάιλερ

Newsroom

Οι Aerosmith αποφάσισαν ν' αποσυρθούν από τις περιοδείες και γενικότερα από τη μουσική σκηνή, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εμβληματικής εποχής

Το θρυλικό ροκ συγκρότημα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να περιοδεύει λόγω των σοβαρών τραυματισμών στις φωνητικές χορδές του τραγουδιστή Στίβεν Τάιλερ.

«Το 1970, μια σπίθα έμπνευσης έφερε στη ζωή τους Aerosmith. Με τη βοήθεια σας, τον αφοσιωμένο μπλε στρατό μας, αυτή η σπίθα έγινε φλόγα που καίει για πάνω από πέντε δεκαετίες. Κάποιοι από εσάς είστε μαζί μας από την αρχή, και όλοι σας είστε ο λόγος που γράψαμε ιστορία στο rock 'n' roll» αναφέρει η ανακοίνωση του συγκροτήματος.

Πέρυσι, ο 76χρονος Τάιλερ τραυμάτισε το λάρυγγά του, αναγκάζοντας το συγκρότημα ν' αναβάλει το υπόλοιπο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας «Peace Out». Φαίνεται ότι ο θρυλικός τραγουδιστής δεν κατάφερε να επανέλθει πλήρως.

«Πάντα θέλαμε να σας καθηλώνουμε στις ζωντανές εμφανίσεις μας», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Η φωνή του Στίβεν είναι μοναδική και πέρασε μήνες δουλεύοντας αδιάκοπα για να την επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση. Παρά την προσπάθεια του και την υποστήριξη της καλύτερης ιατρικής ομάδας, η πλήρης ανάρρωση δεν ήταν δυνατή».

«Με πόνο ψυχής και με βαριά καρδιά, αποφασίσαμε ως αδέλφια να αποσυρθούμε από τις περιοδείες», συμπληρώνουν οι Aerosmith.

Το συγκρότημα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους αγόρασαν εισιτήρια για την περιοδεία, το εξειδικευμένο συνεργείο, την απίστευτη ομάδα τους και τους χιλιάδες ταλαντούχους ανθρώπους που συνέβαλαν στις ιστορικές τους διαδρομές.

Έκλεισαν το μήνυμά τους ευχαριστώντας «τους καλύτερους θαυμαστές στον κόσμο. Παίξτε τη μουσική μας δυνατά, τώρα και για πάντα. Dream On. Κάνατε τα όνειρά μας πραγματικότητα».

Μία καριέρα γεμάτη με βραβεύσεις και επιτυχίες

Οι Aerosmith σχηματίστηκαν το 1970 στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Η αρχική σύνθεση της μπάντας περιλάμβανε τον τραγουδιστή Στίβεν Τάιλερ, τον κιθαρίστα Τζο Πέρι, τον μπασίστα Τομ Χάμιλτον, τον κιθαρίστα Ρέι Ταμπάνο και τον ντράμερ Τζόι Κράμερ. Ο Μπραντ Γουίτφορντ αντικατέστησε τον Ταμπάνο το 1971, ολοκληρώνοντας τη σύνθεση που θα γινόταν γνωστή ως η «κλασική» σύνθεση των Aerosmith.

Το συγκρότημα έγινε ευρέως γνωστό στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με την κυκλοφορία των πρώτων τους άλμπουμ, που περιλάμβαναν επιτυχίες όπως το «Dream On» και το «Sweet Emotion». Η μουσική τους συνδυάζει στοιχεία από το ροκ, το μπλουζ και τη χέβι μέταλ, δημιουργώντας έναν μοναδικό ήχο που τους καθιέρωσε ως ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα της εποχής τους.

Οι Aerosmith γνώρισαν τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του 1980 με άλμπουμ όπως το «Permanent Vacation» και το «Pump», τα οποία περιείχαν επιτυχίες όπως το «Love in an Elevator», το «Janie's Got a Gun» και το «Dude (Looks Like a Lady)». Η μπάντα συνέχισε να κυκλοφορεί επιτυχημένα άλμπουμ και τη δεκαετία του 1990, με το «Get a Grip» να περιλαμβάνει τραγούδια όπως το «Cryin'», το «Crazy» και το «Amazing».

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των Aerosmith ήταν η επιτυχία του τραγουδιού «I Don't Want to Miss a Thing», το οποίο γράφτηκε για το soundtrack της ταινίας «Armageddon» και έφτασε στην κορυφή των charts το 1998. Η καριέρα τους είναι γεμάτη βραβεύσεις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Grammy Awards και πολλών άλλων διακρίσεων.

Οι Aerosmith είναι γνωστοί για τις δυναμικές και ενεργητικές ζωντανές εμφανίσεις τους, που έχουν καθιερώσει τη φήμη τους ως ένα από τα κορυφαία live acts στον κόσμο. Το συγκρότημα εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001, αναγνωρίζοντας την τεράστια επιρροή και συνεισφορά τους στη μουσική βιομηχανία.

Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων υγείας και των διαφωνιών μεταξύ των μελών, οι Aerosmith παραμένουν μια από τις πιο αγαπημένες και σεβαστές μπάντες στην ιστορία του ροκ. Η μουσική τους συνεχίζει να εμπνέει και να ενθουσιάζει εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως.

AerosmithσυγκρότημαΣτίβεν Τάιλερ