Μουσική | 18.09.2024 21:15

Οι ιστορικές συναυλίες της Whitney Houston στη Νότια Αφρική θα προβληθούν στον κινηματογράφο

Newsroom

Οι θρυλικές συναυλίες της Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) στη Νότια Αφρική, που πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την εκλογή του Νέλσον Μαντέλα στη θέση του προέδρου της χώρας, θα προβληθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το φθινόπωρο.

Η πρώτη από τις τρεις συναυλίες της Γουίτνεϊ Χιούστον το 1994 στη Νότια Αφρική έχει μετατραπεί σε πλήρως επανακυκλοφορημένη θεατρική έκδοση με τίτλο «The Concert for a New South Africa (Durban)» σύμφωνα με ανακοίνωση των συνεργατών της τραγουδίστριας, της Sony Music Entertainment και της Trafalgar Releasing.

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική. Το εγχείρημα αυτό προηγείται της κυκλοφορίας ενός νέου άλμπουμ στις 8 Νοεμβρίου.

Γιατί έμειναν στην ιστορία

Η Χιούστον ανέβηκε στη σκηνή για τρεις συναυλίες στη Νότια Αφρική το 1994, σε μια ενωμένη μετά το απαρτχάιντ χώρα, μετά την ιστορική νίκη του Μαντέλα. Οι συναυλίες προσέλκυσαν περισσότερους από 200.000 θεατές και τα έσοδα διατέθηκαν σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για παιδιά.

Οι συναυλίες έχουν υποστεί επεξεργασία σε ανάλυση 4K και βελτιωμένο ήχο και θα προβληθεί σε σχεδόν 900 αίθουσες σε 25 χώρες. Το ζωντανό άλμπουμ θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αείμνηστης τραγουδίστριας, όπως τα «I Wanna Dance With Somebody», «How Will I Know», και «Greatest Love of All».

«Το μήνυμα ελπίδας και ενότητας από την παράσταση στο Durban είναι το ίδιο επίκαιρο σήμερα όπως πριν από 30 χρόνια», δήλωσε ο Marc Allenby, CEO της Trafalgar Releasing.

τραγουδίστριαΓουίτνεϊ Χιούστον