Μουσική|27.09.2024 13:30

Μαρινέλλα: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν - Η κατάσταση της υγείας της

Newsroom

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας εξέδωσε το θεραπευτήριο Υγεία, στο οποίο αναφέρεται πως η μεγάλη κυρία της μουσικής παραμένει σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση.

Αναλυτικά το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την Μαρινέλλα 

«Μετά από σχεδόν 40 ώρες νοσηλείας στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω σοβαρού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου η κατάσταση της κα. Παπαδοπούλου Κυριακής (Μαρινέλλα) παραμένει σταθερή και κρίσιμη. Οι θεράποντες ιατροί Ηλίας Κ. Πολιτάκης – Ηλίας Ανδριανάκης – Κωνσταντίνος Σπέγγος».

«Το ότι δεν έχει διασωληνωθεί είναι πολύ καλή ένδειξη»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για την κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Καλημέρα, με το ανακοινωθέν που ήρθε και το δεύτερο, η κατάσταση είναι ίδια, παραμένει σταθερή, βέβαια έχει περάσει μόνο ένα εικοσιτετράωρο. Είπαμε και χθες ότι πρέπει να περάσουν πάνω από 2-3 εικοσιτετράωρα για να δούμε την σταθεροποίηση της κατάστασης και της υγείας του ασθενούς. Είναι πολύ νωρίς, τα έχουμε πει αυτά. Θέλει πρώτα να σταθεροποιηθεί και μετά να δούμε τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Θέλουμε χρόνο, με λίγα λόγια, να δούμε αν αρχίζει να απορροφάται το αιμάτωμα, η αιμορραγία».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε: «Από κει και πέρα οι γιατροί θα αποφασίσουν με βάση το πρωτόκολλο το πώς θα προχωρήσουν. Νομίζω ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Είναι ένας οργανισμός δυνατός η Μαρινέλλα και το ξέρουμε όλοι, το παλεύει μαζί με φαρμακευτική αγωγή. Ας την αφήσουμε να το παλέψει για να μπορέσει να νικήσει».

Γιατί δεν έχει διασωληνωθεί

Ακόμα, εξήγησε ότι: «Το ότι δεν έχει διασωληνωθεί είναι πολύ καλή ένδειξη. Για να διασωληνωθεί ένας ασθενής θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν κριτήρια διασωλήνωσης. Μόνο αν πληροί τα κριτήρια διασωληνώνεται, διαφορετικά δεν χρειάζεται να διασωληνωθεί. Αυτή την στιγμή παλεύει με την φαρμακευτική αγωγή για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί. Γι’ αυτό θέλουμε αυτά τα 2-3 εικοσιτετράωρα, που απεικονιστικά θα μας δείξουν ότι η κατάστασή της είναι σταθερή».

«Μετά ξεκινάει ο αγώνας για να δούμε, τα υπόλοιπα εικοσιτετράωρα και τις υπόλοιπες μέρες, αν θα απορροφηθεί σιγά-σιγά το αιμάτωμα ή όχι», σημείωσε.

Καλύτερα είναι τα νέα για την υγεία της εμβληματικής τραγουδίστριας Μαρινέλλα που κατέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης, τη στιγμή που τραγουδούσε στη σκηνή του Ηρωδείου. Η Μαρινέλλα που υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό είναι κλινικά σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Υγεία».

«Δε χάθηκε η μάχη»

Ο συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλοςανέφερε στο Mega πως η τραγουδίστρια έδειξε μεγάλη δύναμη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι, η Μαρινέλλα, θα κερδίσει αυτή τη μάχη. «Είναι ένας άνθρωπος που περνά αυτή τη στιγμή την πιο δύσκολη μάχη για τη ζωή της, αλλά όρθια, με όλο το μεγαλείο. Δεν το έχει βάλει κάτω, παρά την ηλικία της έχει πάρει ρίσκα που δεν είναι εύκολα να πάρει κανείς», είπε ο γιατρός.

Ο κ. Καπραβέλος, στη συνέχεια, εξήγησε ότι, «ο εγκέφαλος είναι ο συντονιστής, τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Εξαρτάται πως θα αντιδράσει ο υπόλοιπος εγκέφαλος απ’ αυτή την αιμορραγία. Έχουμε 2-3 24ωρα που ευελπιστούμε να μην αντιδράσει άσχημα. Από εκεί και πέρα ξεκινά ένας Γολγοθάς, γιατί τα όργανα σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι σαν ενός νέου. Από τη στιγμή που ένας τέτοιος άνθρωπος έδειξε τέτοια δύναμη, πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Δε χάθηκε η μάχη».

Μαρινέλλαυγείαειδήσεις τώρανοσοκομείοΜΕΘ