Μουσική|01.10.2024 19:15

Simpsons: Το φινάλε της σειράς προβλημάτισε τους τηλεθεατές

Newsroom

Με ένα μεγάλο «γιατί;» να αιωρείται έμειναν οι θαυμαστές της σειράς «Simpsons» μετά την προβολή του επεισοδίου του αγαπημένου καρτούν την περασμένη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου που είχε τον τίτλο «φινάλε της σειράς».

Το επεισόδιο της 36ης σεζόν, με τίτλο «Τα γενέθλια του Μπαρτ», έδειξε μία «ειδική παρουσίαση της Fox», με τον πρώην σεναριογράφο Κόναν Ο’ Μπράιαν να φιλοξενεί ένα γκαλά τύπου Όσκαρ για τον αποχαιρετισμό στην κωμική σειρά.

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι μαζί σας για το φινάλε της σειράς «The Simpsons». Λοιπόν, είναι αλήθεια. Η Fox αποφάσισε να βάλει τέλος στους Simpsons. Αυτή η σειρά ήταν ένα τόσο ιδιαίτερο κομμάτι της πρώιμης καριέρας μου, οπότε το να βρίσκομαι εδώ σημαίνει τα πάντα για μένα», είπε η καρτούν εκδοχή του Κόναν Ο’ Μπράιαν.

Στεναχώρια και προβληματισμός στους θαυμαστές της σειράς

Όπως ήταν φυσικό οι θαυμαστές της σειράς έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη λύπη τους για το τέλος της σειράς. «Το φινάλε της σειράς των Simpsons… το τέλος μιας εποχής», έγραψε ένας χρήστης στο Χ. Ένας άλλος ανέφερε ότι «Το φινάλε της σειράς Simpson… Είναι πραγματικά έτοιμοι να τελειώσουν».

Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς, Ματ Σέλμαν το επεισόδιο ήταν μια παρωδία που εξετάζει ποια στοιχεία κάνουν ένα καλό φινάλε. Έτσι δείχνει πώς θα ήταν το τέλειο φινάλε των Simpsons, της μακροβιότερης σειράς κινουμένων σχεδίων στην ιστορία, αν το έγραφε η τεχνητή νοημοσύνη.

Παράλληλα εξήγησε στο Vulture ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραγάγει όλα τα τυπικά κλισέ του «φινάλε», όπως την παραίτηση του διευθυντή Σκίνερ από το δημοτικό σχολείο του Σπρίνγκφιλντ και τον θάνατο του κ. Μπερνς, αναδεικνύοντας την έλλειψη δημιουργικότητας που υπάρχει στην τεχνητή νοημοσύνη.

«Η AI είναι καλή στο να αναμασάει, αλλά όχι στο να είναι ευφάνταστη», εξήγησε ο δημιουργός της σειράς. Ο Ματ Σέλμαν εξήγησε ότι η σειρά είναι πολύπλοκη και προορίζεται για να έχει συνέχεια επεισόδια χωρίς τέλος. «Μπορεί να συνεχιστεί για πάντα επειδή δεν έχει έναν σκληρό κανόνα ή μια πυκνή συνέχεια», ανέφερε ο δημιουργός.

FOXSimpsons