Μουσική|07.10.2024 17:30

Septicflesh: Μια μυσταγωγική εμπειρία για όσους βρέθηκαν στο Ηρώδειο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Δύο διαφορετικοί κόσμοι τέχνης και έκφρασης ενώθηκαν κάτω από την Ακρόπολη. Οι ροκ και μέταλ ήχοι των Septicflesh συνάντησαν τον συμφωνικό ήχο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα 4.500 εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε λίγες μόνο μέρες και το συγκρότημα έδωσε μια μοναδική παράσταση, η οποία θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων βρέθηκαν εκεί.

Όσοι έχουν παρευρεθεί στο Ηρώδειο, γνωρίζουν τη μαγεία και τον ηλεκτρισμό του χώρου. Στις 21:00, στο κατάμεστο Ηρώδειο, η ορχήστρα έλαβε θέση με μαέστρο τον Ολλανδό Koen Schoots, όπως και το χορωδιακό σύνολο Libro Coro, και οι πρώτες ανατριχιαστικές νότες του «The Vampire Of Nazareth» έδωσαν το έναυσμα στους Septicflesh να ξεσηκώσουν το κοινό. Με άψογο ήχο και μετά από μια έναρξη που ενίσχυσε τη μαγική ατμόσφαιρα της βραδιάς, ακολούθησαν το «Neuromancer», το «Pyramid God» και μετά το «Portrait of a Headless Man», με τα βιολιά και τα πνευστά να απογειώνουν τις συνθέσεις των Septicflesh.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που για πρώτη παγκοσμίως φορά, ακούστηκε live το «Coming Storm», κομμάτι από τον πιο πρόσφατο δίσκο τους τον «Modern Primitive» του 2022. Τα «Martyr» και «A Desert Throne» που ακολούθησαν, οδήγησαν το κοινό σε μία ακόμα αποθέωση των Septicflesh και των 60 μουσικών επί σκηνής. Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες, όλες εξίσου εκπληκτικά εκτελεσμένες. Το δυναμικό «A Great Mass Of Death», το πολυαναμενόμενο «Prometheus», το ογκώδες «Communion» και το «Persepolis», πιο συγκλονιστικό από ποτέ, ταξίδεψε το κοινό σε μακρινούς πολιτισμούς.

Οι επευφημίες του κόσμου οδήγησαν στο πρώτο encore που δεν ήταν άλλο από την μεγάλη τους επιτυχία «Anubis», με όλο το θέατρο να τραγουδάει δυνατά στο ρυθμό. Όρθιοι χειροκροτούσαν και δεν άφηναν την μπάντα να φύγει χαρίζοντάς τους για φινάλε ένα δεύτερο encore με το «Dark Art», γεμίζοντας συγκίνηση το κατάμεστο Ηρώδειο , με τους Septicflesh, την ορχήστρα και τη χορωδία να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα μαγικό φινάλε!

Μια μυσταγωγική εμπειρία για όσους βρέθηκαν εκεί, με τη θετική ενέργεια να μεταφέρεται μεταξύ κοινού, τραγουδιστών, μουσικών, μαέστρου και ορχήστρας δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι 4500 θεατές αποθέωσαν την αγαπημένη τους μπάντα. Το μέταλ κοινό απέδειξε πως ναι, μια μέταλ συναυλία μπορεί να παρουσιαστεί σε έναν ιερό πολιτιστικό χώρο. Ο σεβασμός που έδειξε το κοινό προς το μνημείο και τις ιδιαίτερες «απαιτήσεις» του ήταν αξιοσημείωτος. Το δυνατό του χειροκρότημα και η ρυθμική επανάληψη του συνθήματος «Septicflesh, Septicflesh», αντηχούσαν σε όλη την Ακρόπολη δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Οι Septicflesh μετά από εννιά άλμπουμ, αναρίθμητες συναυλίες και συνεχόμενες παγκόσμιες περιοδείες, συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και 24 χρόνια καριέρας στην παγκόσμια rock/metal μουσική σκηνή, πραγματοποίησαν ένα όνειρο: μια συναυλία κάτω από την Ακρόπολη.

συναυλίαΗρώδειο