Μουσική|12.09.2019 15:26

Daniel Johnston: Πέθανε ο τραγουδοποιός της αμερικάνικης indie rock (vid)

Newsroom

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών άφησε ο o αγαπημένος τραγουδοποιός της αμερικανικής indie rock, Daniel Johnston. Ο θάνατος του τραγουδιστή οφείλεται σε καρδιακή προσβολή που υπέστη την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του στο Χιούστον.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο πρώην μάνατζερ του, Jeff Tartakov. «Ο Daniel ήταν τραγουδιστής, τραγουδοποιός, καλλιτέχνης και φίλος. Αν και αγωνίστηκε με θέματα ψυχικής υγείας για μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του, νίκησε την ασθένειά του μέσω της τέχνης και των τραγουδιών του», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του. «Ενέπνευσε αμέτρητους φανς, καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς με το μήνυμά του ότι δεν έχει σημασία πόσο σκοτεινή είναι η μέρα που "ο ήλιος λάμπει πάνω μου" γιατί "η αληθινή αγάπη θα σε βρει στο τέλος"». 

T

Πολλοί καλλιτέχνες έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον Daniel Johnston μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media. Ανάμεσα σε αυτούς οι Beck, Judd Apatow και Ezra Furman ενώ ο ηθοποιός Elijah Wood έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Τι ευγενικός, όμορφος θησαυρός. Τόσο λυπηρό που μας άφησε».

T

Ο Johnston είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τα μουσικά πράγματα πίσω στο 2017, επικαλούμενος ζητήματα υγείας. Τελευταία του δισκογραφική εμφάνιση ήταν το άλμπουμ «Beam Me Up!» (2010).

Daniel Johnstonθάνατος