Το τελευταίο βράδυ του Λεγκράν στην Αθήνα
Τον Σεπτέμβριο, όταν ο διάσημος συνθέτης είχε έρθει για συναυλία στο Ηρώδειο, είχε μιλήσει για τους δύο μεγαλύτερους έρωτες της ζωής του, τη μουσική και την εξωτική Μάτσα από το Μαρόκο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Η μουσική δεν είναι επάγγελμα. Η μουσική είναι ένα πάθος, ένα δώρο. Κάθε τόσο προκύπτουν καινούργια πράγματα να κάνω και έτσι δεν σταματώ να δημιουργώ. Εξάλλου, το όνειρό μου είναι να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να συνεχίσω να βρίσκομαι μέσα στον μαγικό κόσμο της μουσικής» είχε εξομολογηθεί στο «Έθνος της Κυριακής», πριν από τέσσερις μήνες ο Μισέλ Λεγκράν, που είχε έρθει στην Αθήνα προκειμένου να δώσει μία συναυλία στο Ηρώδειο η οποία όμως, δυστυχώς, ακυρώθηκε, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης.
Ο «μάγος» της κινηματογραφικής μουσικής, που έφυγε προχθές από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ήθελε πολύ να παίξει στον εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου. Γι’ αυτό και πριν φύγει από τη χώρα μας υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να έρθει το επόμενο καλοκαίρι. Δυστυχώς δεν πρόλαβε… Παρ’ όλα αυτά απόλαυσε ιδιαίτερα την τριήμερη διαμονή του στην Αθήνα.
Διέμεινε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Λαγονήσι και περνούσε ώρες στο μπαλκόνι του αγναντεύοντας τη θάλασσα ενώ την 28η Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την ακύρωση της συναυλίας, απόλαυσε ένα υπέροχο δείπνο στο Καβούρι, έχοντας μάλιστα πολύ καλή παρέα. Ανάμεσά τους η γνωστή στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, η οποία είχε γράψει στα ελληνικά τους στίχους του τραγουδιού του «Les enfants qui pleurent», αλλά και ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας ερμηνευτής Γιώργος Περρής με τον οποίο επρόκειτο να συμπράξει στη σκηνή του Ηρωδείου.
Ήταν μάλιστα τόσο ωραία η ατμόσφαιρα που ο πολυβραβευμένος συνθέτης παρέμεινε για τρεις ολόκληρες ώρες διηγούμενος ιστορίες από τη ζωή και την 65χρονη λαμπρή καριέρα του. Συζήτησε, αστειεύτηκε, έκανε προσωπικές εξομολογήσεις.
Όπως ο ίδιος εξάλλου είχε παραδεχτεί στη συνέντευξή του στο «Έθνος» η ζωή του ήταν ένα παραμύθι.
Μια ιστορία βγαλμένη από παραμύθι
Ένα παραμύθι που είχε τα πάντα: επιτυχίες, βραβεία, μεγάλες συνεργασίες, μουσική αλλά και αγάπη, πολλή αγάπη. Οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζουν πως ο δημιουργός, που σημάδεψε ανεξίτηλα με τις υπέροχες μελωδίες του πασίγνωστες ταινίες, μεταξύ των οποίων η «Υπόθεση Τόμας Κράουν» και το «Happy Ending», ευτύχησε τα τελευταία χρόνια να ξαναβρεθεί με τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, μια γυναίκα που είχε γνωρίσει πριν από 50 ολόκληρα χρόνια. Πρόκειται για την 78χρονη σήμερα ηθοποιό από το Μαρόκο Macha Meril, με την οποία παντρεύτηκε μόλις πριν από πέντε χρόνια. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από δεκαετίες, ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα, αλλά δεν μπορούσαν να συνεχίσουν μαζί καθώς και οι δύο ήταν δεσμευμένοι. Για εκείνη μάλιστα έγραψε το υπέροχο τραγούδι «I will wait for you».
Πριν από λίγα χρόνια ωστόσο ο συνθέτης της συγκλονιστικής μουσικής της ταινίας «Οι ομπρέλες του Χερβούργου» πήρε τη μεγάλη απόφαση να πάει να βρει τη γυναίκα εκείνη που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεχάσει. Από την ημέρα που ξανασυναντήθηκαν οι δυο τους, δεν ξαναχώρισαν ποτέ. Ζούσαν την κάθε μέρα με όλη τους τη δύναμη προσπαθώντας να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μάλιστα, τελευταία επιθυμία του ήταν να βγει από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με πνευμονικό οίδημα, και να μεταφερθεί στο σπίτι του, στο Παρίσι, για να πεθάνει στην αγκαλιά της αγαπημένης του!
Ο «μάγος» των κινηματογραφικών soundtracks δείπνησε στο Καβούρι, διηγούμενος ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα του
Αυτός ήταν ο Μισέλ Λεγκράν: ένα παιδί-θαύμα, που στα 9 του μόλις χρόνια έπαιζε πιάνο και αρκετά ακόμη μουσικά όργανα, που το πρώτο του κιόλας άλμπουμ, το «Ι love Paris», κατάφερε να κάνει 8 εκατομμύρια πωλήσεις…
Ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης που έγραψε περισσότερες από 200 συνθέσεις, κυκλοφόρησε πάνω από 100 άλμπουμ, απέσπασε 3 Όσκαρ από τις συνολικά 13 υποψηφιότητες που έλαβε και πέντε μουσικά βραβεία Γκράμι, συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και της μουσικής μεταξύ των οποίων οι Φρανκ Σινάτρα, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Έλα Φιτζέραλντ, Μάιλ Ντέιβις, Νόρμαν Τζούισον, Ίγκριντ Μπέργκμαν, Κατρίν Ντενέβ, Σίρλεϊ Μπάσεϊ, Στιβ ΜακΚουίν, Φέι Ντάναγουεϊ, Νταϊάνα Ρος αλλά και τη δική μας Νάνα Μούσχουρη: «Έχω ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα καθώς ήμουν εγώ που έφερα τη Νάνα Μούσχουρη για πρώτη φορά στη Γαλλία όταν ήμουν καλλιτεχνικός διευθυντής της Phillips, ενώ έχω επίσης γράψει αρκετά τραγούδια για κείνη. Οι δυο μας διατηρούμε μια στενή σχέση εδώ και 55 ολόκληρα χρόνια» μας είχε πει ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος των αποδράσεων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr