• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
NBC News: Ο Νετανιάχου σχεδιάζει νέα πλήγματα εναντίον του Ιράν - Θα ενημερώσει τον Τραμπ για τις κινήσεις τουΘανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά: Νεκρός ανασύρθηκε ο 37χρονος οδηγός - Προσέκρουσε σε τοιχίο«Έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους»: Πρώτη πτήση στο διάστημα από άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιοΜυτιλήνη: Καταδικάστηκαν 20 από τους 24 κατηγορούμενους για τα επεισόδια του 2020 με την Αστυνομία
δημοφιλές τώρα: Οργή Ελλήνων της Γερμανίας: Αν τα παιδιά μας δε μαθαίνουν ελληνικά πώς θα επιστρέψουν;
Homepage ┋   Μουσική   ┋   19.04.2019 10:34
Μαρία Ριτζαλέου
Μαρία Ριτζαλέου

Θεσσαλονίκη: Μουσική και θέατρο στο Επταπύργιο το καλοκαίρι

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης θα επιβλέπει την διαμόρφωση του χώρου, στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου

Έξι παραγωγές και 11 παραστάσεις στην καρδιά του καλοκαιριού, 2-22 Ιουλίου, στο εμβληματικό Επταπύργιο, με τη συμμετοχή 325 καλλιτεχνών και προσδοκία για 7.600 θεατές, περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Επταπυργίου, ο νέος θεσμός που συνδιοργανώνουν το κέντρο Πολιτισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. 

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι γίνεται μια σύνδεση της ιστορίας με την τέχνη, ενώ ο προϊστάμενος της ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σκιαδαρέσης ανέφερε πως το Φεστιβάλ αυτό θα είναι μια μεγάλη γιορτή του πνεύματος και του πολιτισμού, με έργα διεθνούς ακτινοβολίας. 
Το Κ.Θ.Β. θα παρουσιάσει μια θεατροποιημένη αφήγηση για την ιστορία του χώρου με τίτλο «Επταπύργιο-Ένας αιώνας σε μια μέρα, 1899-1989» σε σύλληψη και σκηνοθεσία Εύης Σαρμή, ενώ η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης θα δώσουν πέντε παραστάσεις της γνωστής όπερας «Καβαλερία Ρουστικάνα» σε μουσική διεύθυνση Ζωής Τσόκανου και σκηνοθεσία, Αθανάσιου Κολαλά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα εμφανιστεί η Εleni Calenos με σημαντική διεθνής καριέρα και δίπλα της σπουδαίοι Έλληνες ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Τρεις καταξιωμένοι σολίστες διεθνώς οι Vienna MET trio συμπράττουν σε μια βραδιά που φέρνει κοντά την ρομαντική μουσική του Pablo Sarasate, με τους τζαζ αυτοσχεδιασμούς του Pedro Iturralde και τους φλογερούς ρυθμούς των αργεντίνικων τάγκο, πλαισιωμένοι από χορευτές τάγκο. 

Ο Μιχάλης Σιώνας σκηνοθετεί το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ και η μουσικοθεατρική παράσταση «ντύνεται» την μελωδική και ρυθμικά νευρώδη μουσική του Μέντελσον. 

Ο διακεκριμένος μαέστρος και συνθέτης, Παναγής Μπαρμπάτης, ενορχηστρώνει μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη σε μια μουσική βραδιά που έχει τίτλο «…νύχτα μαγικιά…» με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μπάση, ενώ την ποίηση του Ελύτη με εκείνη του Πωλ Ελυάρ «παντρεύουν» οι απαγγελίες της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου και η αφήγηση της Γιολάντας Μπαλαούρα, σε μουσική επιμέλεια της βραδιάς από τον Αντώνη Σουσάμογλου. 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης θα επιβλέπει την διαμόρφωση του χώρου, στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου, όπου θα τοποθετηθεί μια σκηνή υπερυψωμένη στα 2 μέτρα, καθώς και κερκίδες συνολικής χωρητικότητας 850 θεατών, ενώ η ηχητική κάλυψη και ο φωτισμός θα είναι υψηλού επιπέδου και παράλληλα θα φωταγωγηθεί το μνημείο, ώστε να αποτελέσει τοπόσημο. 

Διαβάστε ακόμη

Νέος γύρος συνομιλιών για την Ουκρανία στο Μαϊάμι: «Η Ουάσιγκτον πρότεινε συνάντηση με Κίεβο και Μόσχα» αποκάλυψε ο Ζελένσκι

Πώς δρούσε το κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία – Βασανιστήρια σε όσους δεν υπάκουαν σε εντολές

«Έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους»: Πρώτη πτήση στο διάστημα από άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Υποψήφιος ξανά για το Hall of Fame ο Παναγιώτης Γιαννάκης – Ποιοι άλλοι προτείνονται

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • θεατρικές παραστάσεις
  • Θεσσαλονίκη
  • Επταπύργιο
  • συναυλίες
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr