Drake: Kατέθεσε μήνυση κατά της Universal, κυκλοφόρησε τραγούδι που τον παρουσιάζει ως παιδόφιλο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
![Drake (Copyright: AP Photo/Chris Pizzello)](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/6cdf9a24-e700-4930-b6d7-0386f9d36c62.jpg)
Ο Drake κατέθεσε μήνυση κατά της Universal Music Group (UMG), κατηγορώντας τη δισκογραφική ότι προώθησε ένα τραγούδι του Kendrick Lamar, το οποίο τον παρουσιάζει ως παιδόφιλο. Ο ράπερ υπέβαλε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία ενίσχυσε σκόπιμα το τραγούδι «Not Like Us» για εμπορικούς λόγους.
Στους στίχους του κομματιού, ο Lamar υπονοεί ότι ο Drake ενδιαφέρεται για ανήλικες, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απόλυτα ψευδές. Ο Drake ισχυρίζεται πως η UMG όχι μόνο απέτυχε να προστατεύσει την εικόνα του, αλλά εκμεταλλεύτηκε την αντιπαράθεση για να κερδίσει οικονομικά οφέλη.
Στα δικαστικά έγγραφα, ανέφερε πως η εταιρεία θεώρησε την κόντρα τους «χρυσωρυχείο», καθώς το τραγούδι έφτασε στο Νο. 1 του Billboard και έσπασε ρεκόρ στο Spotify. Ο ίδιος υποψιάζεται ότι η UMG χρησιμοποίησε bots για να αυξήσει ψευδώς τη δημοτικότητα του κομματιού.
Ο Drake είχε υπογράψει το 2022 ένα συμβόλαιο-μαμούθ ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία, αλλά τώρα κατηγορεί την UMG ότι επέλεξε το κέρδος εις βάρος της δικής του φήμης.
Τέμπη: Το πόρισμα για τα βίντεο προκαλεί περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντά
Το «φρένο» στη συζήτηση για ανασχηματισμό και το… μήνυμα στους υπουργούς
Εμφύλιος στην ελάσσονα αντιπολίτευση: Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς - «Πόλεμος» ΚΚΕ και Πλεύσης Ελευθερίας
Τα 12 νοσοκομεία με την καλύτερη βαθμολογία στο νέο σύστημα κοστολόγησης - Πώς θα χρηματοδοτούνται μέσω DRGs
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr