• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδιαΣυναγερμός στην Αστυνομία: Εντοπίστηκαν δυο άνδρες μαχαιρωμένοι σε κοντινή απόσταση στην ΑχαρνώνEπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
δημοφιλές τώρα: Dolce Vita στο Παγκράτι: Χριστουγεννιάτικα γλυκά και ιστορίες της πόλης σε 4 φημισμένα...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   16.04.2021 10:32
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Τέλη κυκλοφορίας: Από Μάιο πληρωμή με τον μήνα - Πώς γίνεται άρση ακινησίας

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, διευκολύνει τους πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του έτους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi

Aπό τον Μάιο θα μπορούν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να προβούν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους και να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται φέτος να ενεργοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα για να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, διευκολύνει τους πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του έτους. Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη διάταξη πρόκειται να  τα κρατικά έσοδα από τα οχήματα, για τα οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πληρώνονταν τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης: Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για τις αιτήσεις αναστολών Μαρτίου

Σημειώνεται ότι το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου περισσότεροι από 130.000 ιδιοκτήτες προχώρησαν στην ηλεκτρονική ακινησία οχημάτων. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες αλλά και όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις κατά τόπους Εφορίες τα προηγούμενα χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω. Παράλληλα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

Τα προηγούμενα χρόνια, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμούσε να πάρει πίσω τις πινακίδες που είχε καταθέσει στην Εφορία θα έπρεπε να πληρώσει επιπλέον ένα ή δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την άρση της ακινησίας. Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων να «καταθέσουν» ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ, χωρίς δηλαδή να έχουν την υποχρέωση να αποστείλουν τις πινακίδες τους στις κατά τόπους Εφορίες. Στην νέα πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους αλλά και αυτά του οχήματος και εφόσον πληρώνουν τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν. Την δυνατότητα αυτή θα την έχουν όμως μόνο μια φορά τον χρόνο. Δηλαδή, δεν θα μπορεί κάποιος να αίρει την ακινησία του οχήματός του πάνω από μια φορά τον χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Επίδομα Παιδιού: 12 Μαρτίου κλείνει η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ

Διαβάστε ακόμη

Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια

Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι

«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν

Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • τέλη κυκλοφορίας
  • κατάθεση πινακίδων
  • οχήματα
  • ΑΑΔΕ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr