• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδιαΣυναγερμός στην Αστυνομία: Εντοπίστηκαν δυο άνδρες μαχαιρωμένοι σε κοντινή απόσταση στην ΑχαρνώνEπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
δημοφιλές τώρα: Drones «έπιασαν» θανατηφόρο ιό στην ανάσα φαλαινών της Αρκτικής: Η μέθοδος που θα προστατεύσει το...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   28.09.2021 13:16
Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Στα 1,06 ευρώ το λίτρο η τιμή στα αστικά κέντρα📌 «Ανισότητες δημιουργεί η επιδοματική πολιτική»

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Αυξήσεις - «φωτιά» έως και πάνω από 50%

Οι αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινούν από το 30% στα μεγάλα αστικά κέντρα και να ξεπερνούν το 50% στις νησιώτικες περιοχές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να πληρώσουν οι καταναλωτές το φετινό χειμώνα, προκειμένου να ζεσταθούν, αφού στο πετρέλαιο θέρμανσης αναμένονται αυξήσεις – φωτιά, εξαιτίας των ανατιμήσεων στη διεθνή τιμή του αργού πετρελαίου. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, με βάση τα σημερινά δεδομένα οι αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινούν από το 30% στα μεγάλα αστικά κέντρα και να ξεπερνούν το 50% στις νησιώτικες περιοχές.

Στα 1,06 ευρώ το λίτρο η τιμή στα αστικά κέντρα

Το κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι οξύτατο, αφού οι μεγαλύτερες αυξήσεις αναμένεται να παρατηρηθούν σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και το κρύο τσουχτερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερες ώρες θέρμανση την ημέρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10.09.2021 09:37
Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται το κονδύλι και διευρύνονται οι δικαιούχοι
Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται το κονδύλι και διευρύνονται οι δικαιούχοι

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, από τα 0,80 λεπτά το λίτρο που έφτανε την προηγούμενη σαιζόν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα, με βάση τα σημερινά δεδομένα θα ανέβει στα 1,06 ευρώ ανά λίτρο. Όσο θα αυξάνεται η απόσταση μεταφοράς του πετρελαίου θέρμανσης από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια, τόσο θα αυξάνεται και η τιμή του. Έτσι, ανάλογα και με την ποσότητα που θα παραγγείλει κάποιος καταναλωτής, στις εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει τα 1,15 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στη νησιωτική Ελλάδα θα διαμορφωθεί πάνω από τα 1,25 ευρώ το λίτρο.

«Καταγράφονται πολύ μεγάλες αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου. Από την αρχή του χρόνου αυξήθηκε κατά 25% η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης, πάνω από 20% ανέβηκε η τιμή και του πετρελαίου κίνησης, το οποίο συμπαρασύρει αυτήν του πετρελαίου θέρμανσης, αφού αυξήθηκε το κόστος μεταφοράς. Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο μικρότερες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης θα παραγγέλνουν, τόσο υψηλότερη θα είναι η τιμή του», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Ασμάτογλου.

Να σημειωθεί ότι η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές θα ξεκινήσει, όπως κάθε χρόνο, στις 15 Οκτωβρίου. 

«Ανισότητες δημιουργεί η επιδοματική πολιτική»

Κατά τον ίδιο, προκειμένου να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος οι Έλληνες καταναλωτές και να μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους το φετινό χειμώνα, μονόδρομος αποτελεί η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ.

«Γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων καταναλωτών και βέβαια την ανάγκη για προμήθεια πετρελαίου Θέρμανσης. Γι’ αυτό πάγια ζητάμε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή έστω μείωση του ΦΠΑ. Αυτό πρέπει να γίνεται πάντοτε, όταν ανεβαίνουν οι διεθνείς τιμές. Πέρυσι, που ήταν πολύ χαμηλή η τιμή του πετρελαίου, δε μίλησε κανένας. Φέτος, είναι επιτακτική η ανάγκη να μειωθούν οι φόροι. Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της επιδοματικής πολιτικής, όπως αυτήν που εξήγγειλε για το ρεύμα ο πρωθυπουργός. Η επιδοματική πολιτική δημιουργεί ανισότητες, διότι κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι αδικούνται», λέει ο κ. Ασμάτογλου.      

Όλες οι ειδήσεις

Αναβιώνει το «Ελλάς- Γαλλία συμμαχία»: Τι θα περιλαμβάνει η αμυντική συμφωνία

Σεισμός Κρήτη: Γιατί ήταν ιστορικός – Γιατί σημειώθηκαν τόσες ζημιές στο Αρκαλοχώρι

ΕΟΔΥ – Παναγιώτης Αρκουμανέας: Το παρασκήνιο πίσω από τις φήμες για παραίτηση

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Αυξήσεις - «φωτιά» έως και πάνω από 50%

Κορονοϊός: Η μεγαλύτερη πτώση στο προσδόκιμο ζωής από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Διαβάστε ακόμη

Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια

Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι

«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν

Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΦΠΑ
  • τιμή
  • ειδικός φόρος κατανάλωσης
  • αυξήσεις
  • πετρέλαιο θέρμανσης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr