Πλακιωτάκης: Νέοι κανόνες για την ακτοπλοΐα – Αλλαγές στο μεταφορικό ισοδύναμο
Τέλος στην ακτοπλοΐα πολλών ταχυτήτων επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Ναυτιλίας - Αλλαγές και στο μέτρο του μεταφορικού ισοδυνάμου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Παρεμβάσεις και αλλαγές σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα της ναυτιλίας προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης από το βήμα ναυτιλιακού συνεδρίου.
Ειδικότερα, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως δρομολογείται η κατάθεση σχεδίου νόμου τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου τη διόρθωση των κακώς κειμένων και την εξάλειψη των πολλών γκρίζων ζωνών, οι οποίες προκαλούν μια ακτοπλοΐα πολλών ταχυτήτων.
«Θα υπάρξουν κανόνες. Κανόνες κοινοί για όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας σε ναυτιλιακό συνέδριο.
Ο κ. Πλακιωτάκης προανήγγειλε αλλαγές στο μεταφορικό ισοδύναμο, προκειμένου όπως είπε «να διορθωθούν στρεβλώσεις για να καταστεί το μέτρο αυτό ένα πραγματικά αναπτυξιακό εργαλείο για τα νησιά μας» ενώ υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να ενισχύσει την νησιωτική επιχειρηματικότητα.
Όσον αφορά στο μείζον ζήτημα της αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, ο υπουργός σημείωσε πως έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες βιωσιμότητας για κάθε ένα από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια ανώνυμες εταιρείες και μέσα στο 2020 θα προχωρήσει το διαγωνιστικό μέρος, εκκινώντας από τα λιμάνια εκείνα που ήδη υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη έρχονται και στο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης με απώτερο στόχο την ένταξη των λιμένων που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο Δήμων και Κοινοτήτων υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




