Open life|11.05.2020 15:35

10 συμβουλές για να βάλετε τα καλλυντικα? σας σε τα?ξη - Πινέλα και καθάρισμα

Newsroom

Για να πετύχετε όμως το αποτέλεσμα που θέλετε σε κάθε έξοδό σας, οφείλετε να είστε οργανωμένη με τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο της επιδερμίδας σας και - το βασικότερο - να τοποθετείτε στο πρόσωπό σας καλλυντικά που δεν έχουν υποστεί «αόρατες» αλλοιώσεις και φθορές που είναι επικίνδυνες, φροντίζοντας παράλληλα για το σωστό καθάρισμα των αντικειμένων που χρησιμοποιείτε.

Σύμφωνα με την αισθητικό-καθηγήτρια αισθητικής σε ΙΕΚ Θούλη Ισαακίδου, είναι πολύ σημαντική η τήρηση στις ημερομηνίες λήξης προϊόντων, όπως και η σωστή κατηγοριοποίηση και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η σωστή τακτοποίηση. Οπότε:

  1. Οταν δεν χρησιμοποιούμε ένα προϊόν, έχει ξεπεραστεί ή υπήρξε κακή αγορά, καλό θα είναι να το βγάζουμε από το νεσεσέρ μας. Και σίγουρα αυτή η κίνησή μας θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα για το επόμενο shopping therapy.
  2. Τσεκάρουμε αν το προϊόν έχει υποστεί αλλαγή στη σύσταση (ξεραμένα ή κομμένα συστατικά) ή αν έχει άσχημη μυρωδιά. Ολα αυτά είναι προϊόντα ακατάλληλα και επικίνδυνα, καθώς μπορεί να είναι υπεύθυνα για δερματικά προβλήματα. Στις συσκευασίες όλων των προϊόντων υπάρχει ένα εικονίδιο ενός μικρού βάζου με ανοιχτό καπάκι με τη διάρκεια ζωής του προϊόντος από την ώρα που θα ανοιχτεί.
  3. Ενα ωραίο αφρόλουτρο στο τριχωτό μέρος των πινέλων συνίσταται, προκειμένου να αφαιρεθούν ίχνη μακιγιάζ. Επίσης, ένα αντισηπτικό πέρασμα στις λαβές των πινέλων θα σας απαλλάξει από βακτήρια και ρύπους.
  4. Η σωστή οργάνωση ανά κατηγορία θα σας λύσει τα χέρια, προκειμένου να βρίσκετε γρήγορα αυτό που θέλετε. Ενας βολικός διαχωρισμός είναι να τα χωρίσουμε ανά κατηγορία, π.χ. κατηγορία ματιών, κατηγορία κραγιόν. Εξυπνη ιδέα είναι να οργανώσετε τα είδη μακιγιάζ σε διαφανή τσαντάκια, για να βρίσκετε αμέσως αυτό που ψάχνετε.
  5. Βάλτε από τώρα υπενθύμιση στο κινητό σας για να επαναλάβετε τη διαδικασία. Σε έναν μήνα τα πινέλα και σε έξι μήνες το ξεκαθάρισμα.
  6. Καλό θα ήταν να καθαρίζετε τα προϊόντα σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο αλκοόλ.
  7. Θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το εξωτερικό των προϊόντων που χρησιμοποιείτε.
  8. Να πλένετε το νεσεσέρ (είτε με σαπούνι και νερό είτε στο πλυντήριο) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
  9. Εάν δεν μπορείς να αγοράσεις κουτιά ή θήκες αποθήκευσης ειδικά για καλλυντικά, μπορείς να εκμεταλλευτείς θήκες όπως μικρά κασπό, θήκες για μαχαιροπίρουνα ή ακόμα και συρταράκια αρχειοθέτησης γραφείου.
  10. Μπατονέτες και βαμβάκια καλό θα είναι να τα τοποθετείτε σε κουτιά που δεν έρχονται σε επαφή με σκόνες και τρίμματα. 
ομορφιάκαθαρισμόςμακιγιάζ