Τα 8 πιο υγιεινά πράσινα λαχανικά που αξίζει να προσθέσουμε στη σαλάτα μας
Όταν επιλέγετε τα βασικά συστατικά για τη σαλάτα σας, επιλέξτε τα σκουρότερα, γιατί συνήθως είναι αυτά που έχουν την υψηλότερη διατροφική αξία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ήδη γνωρίζουμε ότι οι σαλάτες μας κάνουν καλό – αλλά δεν είναι όλα τα λαχανικά ίδια. Όταν επιλέγετε τα βασικά συστατικά για τη σαλάτα σας, επιλέξτε τα σκουρότερα, γιατί συνήθως είναι αυτά που έχουν την υψηλότερη διατροφική αξία. Εδώ έχουμε συλλέξει τα 8 πιο υγιεινά πράσινα λαχανικά για την σαλάτα σας.
Τα 8 πιο υγιεινά πράσινα λαχανικά που είναι κατάλληλα για σαλάτα
Κάλε
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κάλε μας παρέχει το 19% της ημερήσιας μας πρόσληψης σε βιταμίνη Α, κάτι που βοηθά στην καλή όραση και ενισχύει το ανοσοποιητικό και το αναπαραγωγικό μας σύστημα. Επίσης μας δίνει το 23% της ημερήσιας μας πρόσληψης σε βιταμίνη C και το 412% σε βιταμίνη Κ.
Σπανάκι
Μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει να το καταναλώνουμε ωμό, αλλά είναι κι έτσι πολύ νόστιμο και θρεπτικό. Παρ’ όλα αυτά, όταν μαγειρευτεί είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου (πάνω από το 1/3 της ημερήσιας πρόσληψης), βιταμίνης C (20%) και φυτικών ινών. Το σπανάκι περιέχει πολύ φυλλικό οξύ το οποίο βοηθά στη μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια.
Φύλλα παντζαριών
Αν και οι περισσότεροι αγοράζουμε μόνο τα παντζάρια, τα φύλλα τους είναι εξαιρετικά θρεπτικά. Τα βρασμένα φύλλα τους περιέχουν 13% της ημερήσιας μας πρόσληψης σε βιταμίνη Α και όλη μας την ημερήσια πρόσληψη σε βιταμίνη Κ.
Σέσκουλα
Αν και έχει το υψηλότερο ποσοστό νατρίου από όλα τα πράσινα λαχανικά, περιέχει επίσης τη διπλάσια ποσότητα σε βιταμίνη Κ από τα υπόλοιπα, 12% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C και A.
Πικραλίδα
Μας προσφέρει το 20% της ημερήσιας μας πρόσληψης σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, σίδηρο και ασβέστιο. Η πικραλίδα περιέχει επίσης πρεβιοτικές φυτικές ίνες.
Νεροκάρδαμο
Αρκετά διαδεδομένο στην Ευρώπη, αλλά όχι στην Ελλάδα. Έχει υψηλότερη θρεπτική αξία από το μαρούλι και 1 μόνο φλιτζάνι νεροκάρδαμο περιέχει σχεδόν όλη την ημερήσια ποσότητα πρόσληψης βιταμίνης Κ. Αποτελεί επίσης καλή πηγή βιταμίνης C.
Μαρούλι ρωμάνα
Το τραγανό αυτό είδος μαρουλιού μας δίνει το 1/3 της ημερήσιας μας πρόσληψης σε φυλλικό οξύ, σχεδόν το ½ σε βιταμίνη Α και σχεδόν όλη την βιταμίνη Κ που χρειαζόμαστε. Για καλύτερα αποτελέσματα, αναμίξτε το με σπανάκι ή κάλε.
Διαβάστε περισσότερα στο enallaktikidrasi.com
Η Γαλλία βγαίνει μπροστά για την ειρήνη στην Ουκρανία: Οι πρωτοβουλίες Μακρόν για στρατιωτική αυτονομία στην Ευρώπη
«Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών
Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
Οικογένεια Μπέκαμ: Unfollow στα social media – Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Μπρούκλιν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



