Απόψεις | 07.01.2019 20:45

Ο Πρίγιοβιτς μεγάλωσε τον ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος» γιγάντωσε τον Σέρβο

Ανδρέας Παπαλουκάς

Οταν πριν από δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ επένδυε στον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, ίσως ούτε οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι να μην ανέμεναν ότι ο 28χρονος φορ θα κατέγραφε στο ενεργητικό του τέτοια επιτεύγματα. Τα 55 γκολ και οι 8 ασίστ σε 86 εμφανίσεις του με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» καταδεικνύει τη συνεισφορά του στη μεγέθυνση της ομάδας, αλλά και το εκτόπισμα που κατείχε για τη θέση του επιθετικού περιοχής. Ο Σέρβος σέντερ φορ είχε το «άγγιγμα του Μίδα», καθώς είναι άκρως εντυπωσιακή η αναλογία προσπαθειών/γκολ στη Super League: Σκόραρε ένα τέρμα ανά 2,47 τελικές προσπάθειες!!!

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ τον καλοπλήρωσε τον Ιανουάριο του 2017, προκειμένου να τον αποκτήσει από τη Λέγκια, ενώ τον κατέστησε και τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του.

Ο Πρίγιοβιτς μεγάλωσε τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο ΠΑΟΚ γιγάντωσε τον Σέρβο σέντερ φορ, καθώς του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει πράματα και θάματα, να γίνει ευρύτερα γνωστός, να διαφημιστεί και να δεχθεί οικονομικές προτάσεις, τις οποίες ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν φανταζόταν πως θα δεχθεί. Ισως γι΄ αυτό δήλωνε τον περασμένο Ιούλιο ότι «θέλω να μείνω πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ».

Στην ίδια ή περίπου ίδια θέση, ο 28χρονος Πρίγιοβιτς, ο οποίος μέχρι να έρθει στην Τούμπα είχε αγωνιστεί σε 11 διαφορετικούς συλλόγους (!), είχε βρεθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν κινεζική ομάδα τού είχε στρώσει εκατομμύρια ευρώ στα πόδια του. Τότε, ο Ιβάν Σαββίδης τον είχε πείσει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ. Την ίδια προσπάθεια θα καταβάλει και πάλι, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει ξανά, διότι το ζητούμενο είναι τι θέλει και ο Σέρβος φορ.

O «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του: Επιθυμεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Σέρβο φορ, του οποίου χατίρι δεν έχει χαλάσει. Η ομάδα παίζει για εκείνον, όχι, βέβαια, για να του αυξήσει τη μεταπωλητική αξία, αλλά διότι «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το… πρωτάθλημα».

Ο Πρίγιοβιτς, που φαίνεται πως αναζητεί νέες παραστάσεις, αλλά και περισσότερα χρήματα, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ουδέποτε έχει μείνει σε μία ομάδα περισσότερο από δύο χρόνια, πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς επιζητά στην καριέρα του…

ΠΑΟΚΑλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς