Ανάγκη διαλόγου ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Έθνος ΓνώμηΜάλιστα, θα µπορούσε να διευρυνθεί η σχετική συζήτηση µε τη συµµετοχή και άλλων πολιτικών αρχηγών – κάτι που θα έβαζε πολλά πράγµατα στη θέση τους σε σχέση µε τις πραγµατικές θέσεις των κοµµάτων, αλλά και µε τα θετικά όπως και µε τα αρνητικά της Συµφωνίας. Μια τέτοια συζήτηση, αν δεν κατέληγε σε µια συνήθη κοκοροµαχία, θα συνέβαλε, προφανώς, στην καλύτερη ενηµέρωση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία τείνει να βλέπει το συγκεκριµένο θέµα µε όρους άσπρου - µαύρου, είτε ως το απόλυτο καλό είτε ως το απόλυτο κακό, ενώ είναι προφανές ότι δεν τίθενται έτσι τα ζητήµατα των διεθνών σχέσεων.
Καθώς το «µπαλάκι» έχει πλέον περάσει στην ελληνική πλευρά, µετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Βουλής των Σκοπίων, είναι φανερό ότι δεν έχουµε την πολυτέλεια του διχασµού για το ονοµατολογικό της γειτονικής µας χώρας: Σε µια στιγµή που η χώρα πρέπει να κάνει γοργά βήµατα προς την ανάπτυξη, δεν µπορεί να χωριζόµαστε σε «προδότες» και «πατριώτες».
Μόνον, όµως, αν οι πολιτικοί αρχηγοί συζητήσουν δηµοσίως για τις διάφορες πτυχές της Συµφωνίας θα γίνουν τα πράγµατα σαφή για τους πολίτες – και εποµένως θα αποδραµατοποιηθούν, ασχέτως του αν τάσσεται κάποιος υπέρ ή κατά των Πρεσπών.
- Μπλόκα αγροτών: Ποιες μέρες θα είναι ανοιχτοί οι δρόμοι στις γιορτές - Τι θα γίνει με τις παρακαμπτήριες οδούς
- Ο Ιβάν Σαββίδης στους εργαζόμενους του OPEN: «Δεν τα έχω πει ακόμα όλα στην Ελλάδα»
- «Φλέγονται» οι Βρυξέλλες: Άγρια καταστολή στη διαδήλωση των αγροτών - Δακρυγόνα, και φωτιές έξω από το Ευρωκοινοβούλιο
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ποιος είναι ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος που κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδιστή