Μα τον Παπαδόπουλο, κ. Περέιρα; Τον Παπαδόπουλο;
Κώστας ΓουλήςΤο ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον ούτε ψήγμα δυναμικής ή επιρροής στα κέντρα αποφάσεων κι αντιμετωπίζεται εδώ και πολύ, πολύ καιρό ως ο... πάμπτωχος συγγενής, απ’ όλους όσοι έχουν εξουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν περιμέναμε βεβαίως να γράψει το ημερολόγιο 6 Μαρτίου για να το… διαπιστώσουμε. Το έχουν (απο)δείξει τα όσα… θαυμαστά βλέπουμε, ειδικά απ’ τις αρχές του 2019 στα παιχνίδια των «πράσινων», οι οποίοι εντούτοις έχουν επιλέξει μία πολιτική απόλυτα χαμηλών τόνων στο κομμάτι της διαιτησίας. Δίχως ανακοινώσεις, «ξεφωνητά», επιθετικές δηλώσεις και λοιπές… τζιριτζάτζουλες που παρακολουθούμε συχνά-πυκνά στον υπέροχο κόσμο της ελληνικής Super League.
Το γεγονός όμως ότι ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να μην «φωνάζει» (πιθανότατα, διότι ουδείς ξεχνάει πως το περασμένο καλοκαίρι έμεινε… σκανδαλωδώς στη Λίγκα μετά από αλλαγή του κανονισμού αδειοδότησης), αλλά ψάχνει με ηρεμία και με online διάλογο των στελεχών του με την ΚΕΔ, τρόπους αντιμετώπισης στα «ανθρώπινα λάθη» που γίνονται στα παιχνίδια του, δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη… προσοχή από τα σημερινά «αφεντικά» της ελληνικής διαιτησίας.
Κι ερχόμαστε στο σημερινό… ανέκδοτο. Γιατί ναι, μόνο ως τέτοιο μπορεί να καταγραφεί η ανεκδιήγητη επιλογή του κ. Βίτορ Μέλο Περέιρα να ορίσει 4ο διαιτητή στο σαββατιάτικο (9/3) ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, τον ρέφερι Γιάννη Παπαδόπουλο του συνδέσμου Μακεδονίας. «Μα είναι ντέρμπι και ο Παπαδόπουλος είναι διεθνής. Και μαζί με τους ξένους έπρεπε να μπει κάποιος με “διεθνόσημο”» θα μπορούσε να υποστηρίξει η ΚΕΔ. Σαφώς, μόνο που δεν μιλάμε για… οποιονδήποτε διεθνή διαιτητή. Αλλά για τον διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που… ανατίναξε στις 27 Ιανουαρίου τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, όταν έκλεισε τα μάτια στις καθυστερήσεις στο παρατεταμένο τράβηγμα του Ζίζιτς πάνω στον Μακέντα. Και νωρίτερα, στο 50’, δεν έδωσε κι άλλο πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Κουρμπέλη από τον Καρανίκα. Γιατί; Μα, γιατί έδωσε το πέναλτι στο 1ο λεπτό του αγώνα μαζί με τη -σωστή- αποβολή του Γκοΐκοβιτς και στο ημίχρονο έφαγε bulling στα αποδυτήρια απ’ όλη την ΑΕΛ, δείχνοντας τρομερά επηρεασμένος στο δεύτερο 45λεπτο.
Μιλάμε για τον διαιτητή, που τα άκουσε χοντρά από τον ίδιο τον Περέιρα στο τελευταίο σεμινάριο διαιτητών όταν του έδειξε σε βίντεο τη συγκεκριμένη φάση, λέγοντάς του ενώπιον όλων των διαιτητών πως «…δεν μπορεί να μην δίνεις αυτό το πέναλτι» κι ο ίδιος το μόνο ψέλλισε ήταν «…δεν είχα καλή θέση και δεν το είδα». Κι ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, αφού του τα έχωσε ακόμη πιο έντονα υπογραμμίζοντας «έπρεπε να έχεις καλύτερη θέση για να τη δεις την παράβαση, δεν έχεις δικαιολογία», στη συνέχεια τον έβαλε στο «ψυγείο» για ένα μήνα και κάτι. Κάτι που δεν το έκανε εφέτος για ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο διαιτητή, παρά τις ουκ ολίγες γκέλες που έχουμε παρακολουθήσει.
Έλεγε ψέματα!
Μιλάμε για τον διαιτητή που έλεγε ΨΕΜΑΤΑ στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού μετά το ματς, υποστηρίζοντας πως «…έδειξα φάουλ, πριν την παράβαση», όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε με ελεύθερο από τον γκολκίπερ της ΑΕΛ Κρίστινσον (άουτ). Και λίγες μέρες μετά απολογούμενος στον Περέιρα, είπε «δεν το είδα»! Γι’ αυτόν τον διαιτητή μιλάμε. Κι αν ο Γερμανός διαιτητής του ντέρμπι, Τόμπιας Βελτζ πάθει βρε παιδί μου μια θλάση (μπάλα είναι), θα μπει να σφυρίξει ο Παπαδόπουλος; Με τις υποδείξεις του οποίου στις αρχές της σεζόν στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ, είχε βγει εκτός εαυτού (ακόμα) και ο πάντα ψύχραιμος και νηφάλιος Σάββας Παντελίδης;
Ειλικρινά θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, στην επόμενη μάζωξη των δημοσιογράφων με τον Περέιρα, όπου κι όποτε γίνει αυτό, να τον ρωτήσει ένας συνάδελφος, με ποιο σκεπτικό έκανε τον συγκεκριμένο ορισμό; Να μας εξηγήσει βρε αδερφέ και σε εμάς τους «άσχετους». Πως το είδε; Πως το συνέλαβε στο μυαλό του; Προφανώς με ισχυρότατες δόσεις «μαύρου» χιούμορ…
Σενιόρ, εδώ και καιρό κάνετε ότι μπορείτε για να συγκεντρώνετε πάνω σας τα φώτα για όλους τους λάθος λόγους. Να το προσέξετε λίγο αυτό…
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες