Απόψεις|10.05.2023 08:07

Μητσοτάκης και Τσίπρας κατασκήνωσαν στην «αυλή» του Ανδρουλάκη

Έθνος Γνώμη

Ολοι καταλαβαίνουν από τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, ότι όσο πλησιάζει η ημερομηνία της κάλπης, τόσο θα ανεβαίνει η πίεση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων προς τον όμορό τους χώρο, του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει διαφορετικές κομματικές τάσεις στο εσωτερικό του. Και οι πολιτικές του θέσεις μπορεί να είναι πιο κοντά σε αυτές της Νέας Δημοκρατίας σε κάποια θέματα και αλλού πιο κοντά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε, οι πολιτικές θέσεις των κομμάτων μπορούν να εξελίσσονται μέσα στο χρόνο, να επηρεάζονται από τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας τη δεδομένη συγκυρία, από την ηγεσία του και τους στόχους που τίθενται, φυσικά από το παγκόσμιο περιβάλλον.

Στο απώτατο παρελθόν του για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα με σοσιαλδημοκρατικές τάσεις αλλά σαφώς και κυρίως αριστερόστροφο. Κατά τη διάρκεια των μνημονίων, οι πολιτικές του θέσεις ήρθαν πιο κοντά προς την κεντροδεξιά.

Σήμερα πολλές θέσεις του είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες κοινές με τη ΝΔ. Που σημαίνει ότι υπάρχουν ψηφοφόροι του, που βλέπουν και έτσι και αλλιώς τα πράγματα. Τους ψηφοφόρους αυτούς στοχεύουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Και εν πολλοίς, ο προσεταιρισμός τους ή όχι, θα δώσει και διαφορετικές κυβερνητικές λύσεις την επαύριο της πρώτης (ή και της δεύτερης) κάλπης.

«Το πεπρωμένο δεν είναι θέμα τύχης, αλλά θέμα επιλογής. Δεν είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε, αλλά κάτι που πρέπει να πετύχουμε». Αυτό έχουν ως οδηγό Μητσοτάκης και Τσίπρας κι είναι κατασκηνωμένοι στην «αυλή» του Ανδρουλάκη. Κι όποιος αντέξει…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπραςεκλογέςειδήσεις τώραεκλογές 2023Νίκος Ανδρουλάκης