Ο εφιάλτης του Πάνου
Γεράσιμος ΛιβιτσάνοςΑν ο Πάνος Καµµένος αυτές τις ηµέρες κοιµάται ανήσυχα, αν συγχύζεται και δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί «τα έλεγα εγώ», ποντάρω στον υπεύθυνο για µια τέτοια κατάσταση, στον Παναγιώτη Ρήγα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αµυνας, που δείχνει να κάνει πράξη αυτά που, απ’ ό,τι έχω καταλάβει, απεχθανόταν ο πρώην πολιτικός του προϊστάµενος.
Οχι ότι µετέτρεψε το στράτευµα σε «αντίγραφο» της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πάνω-κάτω φοβόταν ο Καµµένος. Αλλά τα µέτρα που ανακοίνωσε προ λίγων ηµερών σίγουρα δεν είναι προς την κατεύθυνση που θα ήθελε ο πρώην. Αν και, για να είµαι ειλικρινής, µου φαίνονται πολύ λογικά. Μειωµένη θητεία για οικογένειες που έχουν από 3 µέχρι 5 παιδιά, τα οποία θα υπηρετήσουν. Και λίγες είναι και η «υπηρεσία» των τέκνων στις Eνοπλες ∆υνάµεις θα είναι αθροιστικά µεγαλύτερη. Τα παιδιά που προθυµοποιούνται να υπηρετήσουν άµεσα γλιτώνουν από τη γραφειοκρατία και οι αντιρρησίες µπορούν να εξαγοράσουν θητεία από τα 33 τους και µετά και όχι από τα 35. Απλά, αυτονόητα σχεδόν, πραγµατάκια. Παρ’ όλα αυτά είναι βέβαιο ότι πολλοί είναι αυτοί που αντιµετωπίζουν τέτοια µέτρα µε καχυποψία.
Ως «κλείσιµο του µατιού» σε λογικές που δεν συνάδουν µε το επίπεδο «πατριωτισµού» που οφείλει να έχει η κοινωνία. Ηδη άλλωστε έχει καταγραφεί και ένας τέτοιος σχολιασµός από γνωστούς και µη εξαιρετέους κύκλους. Ο Παναγιώτης Ρήγας, βλέπετε, έχει δώσει το στίγµα του για το πώς αντιλαµβάνεται τα πράγµατα. Μιλώντας πρόσφατα στους ∆ελφούς είχε επισηµάνει πως υφίστανται δύο προσεγγίσεις των πραγµάτων: « Η συντηρητική εκδοχή κατευθύνει σ’ ένα είδος στρατιωτικοποίησης των διεθνών σχέσεων, ενώ η άλλη κινείται σε µια αντίληψη πολιτικοποίησης των στρατιωτικών συµµαχιών».
Αν το άκουσε ή το διάβασε αυτό ο Πάνος Καµµένος, πώς να µη βλέπει µε καχυποψία όλα όσα γίνονται; Και όχι µόνο αυτός αλλά και πολλοί άλλοι. Oσοι έχουν καβαλήσει το «άρµα» του µιλιταριστικού πνεύµατος, επειδή έχει πάρει τα πάνω του τελευταία σε -µειοψηφικές ευτυχώς- µερίδες του πληθυσµού. Πάντως (για να µην αγχώνεται ο Πάνος Καµµένος) σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες µέχρι στιγµής δεν έχει τεθεί θέµα µετονοµασίας στρατοπέδου σε «Στέφανος Σαράφης». Ούτε σκέφτεται ο Π. Ρήγας να θεσµοθετηθεί η «Συνέλευση Στρατευµένων» στις µονάδες µε αποφασιστικές αρµοδιότητες.
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες