Απόψεις|16.04.2019 11:54

Δίχτυ ασφαλείας από αυθαιρεσίες του εργασιακού απαρτχάιντ

Θεόδωρος Βγενής

Οι «ακροβάτες» της κοινωνίας αναµετρώνται καθηµερινά µε τις ανάγκες τους και παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχονται αγωνίζονται να ισορροπήσουν µεταξύ αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Στα χρόνια της µεγάλης οικονοµικής κρίσης το τεντωµένο σχοινί που διάβαιναν καθηµερινά χαλάρωσε επικίνδυνα και χιλιάδες εργαζόµενοι βρέθηκαν από τη µια στιγµή στην άλλη στο κενό.

Ας αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν αυτοί που χρόνια τώρα δεν εξασφάλισαν µε την πολιτική που ασκούσαν την οµαλή πορεία όχι µόνο των εργαζοµένων και των επιχειρήσεων που τους απασχολούσαν, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Οι όποιες επιχειρήσεις, µικρές, µεσαίες ή µεγάλες, που βρέθηκαν ή εξακολουθούν να βρίσκονται σε δύσκολη θέση είναι φυσιολογικό να διακατέχονται από άγχος και ανασφάλεια, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καµία περίπτωση να τους προκαλεί σύγχυση και να φτάνουν στο σηµείο όταν τους τσιµπά η σφήκα να χτυπούν τη µέλισσα.

Τα δικαιώµατα αυτών των χιλιάδων άοκνων «µελισσών», που είναι οι εργαζόµενοι αυτής της χώρας και παράγουν τον πλούτο της, έρχεται το υπουργείο Εργασίας, απλώνοντας ένα δίχτυ ασφαλείας, να προστατεύσει, να τα διευρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο και να εποπτεύει ανελλιπώς τους εργοδότες που αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζοµένων και δεν τηρούν την εργατική νοµοθεσία.

Το υπουργείο Εργασίας κάνει ό,τι είναι δυνατόν να αποκαταστήσει τις σχέσεις και να επαναφέρει την ισορροπία µεταξύ εργαζοµένων και εργοδοτών στον βαθµό που αυτό είναι εφικτό και µε τις προθέσεις του συγκεκριµένου υπουργείου να είναι δεδοµένες.

εργασιακά