Τα δικαιώµατα και οι εκλογές
Έθνος Γνώμη
Υπήρχαν στεγανά και διακρίσεις που δεν είναι πρέπον να αναφέρουµε εδώ, αλλά η αγορά δεν ήταν ελεύθερη και οι καταγγελίες αρκετές. Ηρθε η ώρα της, ελέγχθηκε και δεν υπάρχει πια.
Αλλά το πρόβληµα παρέµεινε. Ενα διάστηµα είχε προσπαθήσει να υπάρξει η ΕΜΣΕ, µια ένωση προσώπων που δεν κατάφερε να στεριώσει. Ωστόσο, µια οµάδα συνθετών και στιχουργών κατάφερε να εκκινήσει µια προσπάθεια, παρέχοντας, έστω συµβολικά, όσα δικαιώµατα µπορούσε να συλλέξει, ελπίζοντας πως θα βελτιωνόταν µε τον καιρό η κατάσταση. Η πρωτοβουλία αυτή είχε προφανώς την κυβερνητική στήριξη, αν και όχι θεσµικά κατοχυρωµένη.
Παράλληλα, οι δηµιουργοί αντιλήφθηκαν πως τα ποσοστά τους περνούσαν σε ένα πλήθος εταιρειών, που δεν είχαν, ωστόσο, λύσει το ζήτηµα. Και ξάφνου, η αξιωµ ατική αντιπολίτευση µαζεύει µια συντροφιά δηµιουργών που κουβέντιασαν φιλικά µε τον πρόεδρό της, αλλά στο τέλος βρέθηκαν σε µια προεκλογική συνάθροιση προς... εκλογική αξιοποίηση.
Και άρχισε η αποποίηση ευθυνών και τηρήθηκαν αποστάσεις που ορίστηκαν εκ µέρους αρκετών. Τα θέµατα των δικαιωµάτων της πνευµατικής ιδιοκτησίας δεν λύνονται µε αµέριµνα καφεδάκια. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτηµα, που αφορά χιλιάδες ανθρώπους. Και θέλει σοβαρή αντιµετώπιση. ∆εν είναι εύκολος χώρος, αλλά δεν χρειάζεται να δυσκολεύεται επιπλέον λόγω ελαφρότητας.
- Τραμπ και Ζελένσκι... ήρθαν πιο κοντά στην κηδεία του πάπα: Η επιθετική ανάρτηση για Πούτιν και οι απειλές για κυρώσεις
- Τουλάχιστον 9 νεκροί στο Βανκούβερ - Αποκλείουν το σενάριο της τρομοκρατίας οι Αρχές
- Κρήτη: Μπήκαν στο σπίτι 39χρονου και τον ξυλοκόπησαν - Μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο
- Αποκάλυψη στον Κάλαμο: Οι 7 πηγές - μύθος στους Αγίους Αποστόλους που ρέουν στη θάλασσα ζεστό νερό