Ολοι κατάλαβαν λάθος τα περί δώρων κι επιδομάτων;
Γεράσιμος ΛιβιτσάνοςΤην τελευταία φορά που έγραφα σε αυτήν εδώ τη σελίδα για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κώστα ∆έρβο, το θέµα ήταν το πόσο µικρή -συγκριτικά µε το παρελθόν- παρέµβαση στα πράγµατα έχουν πια οι πολιτικές νεολαίες. Οµως το θέµα µε το οποίο τελικά ο πρόεδρος της Νεολαίας της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής κατάφερε τελικά να «παρέµβει» στην επικαιρότητα δεν το λες και «καλή έµπνευση».
Για τη δήλωσή του περί του ότι τα επιδόµατα ανεργίας κάνουν τους νέους να µη θέλουν να δουλέψουν, φυσικά, ο λόγος. Μια δήλωση που ήρθε και «κούµπωσε» µε την άλλη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δώρο Χριστουγέννων. Φυσικά και οι δυο τους έβγαλαν χθες ανακοινώσεις µε τις οποίες λένε ότι δεν θα κοπούν ούτε τα δώρα Χριστουγέννων, ούτε τα επιδόµατα ανεργίας.
Oµως από την άλλη δεν µπορεί και όλος ο κόσµος να κατάλαβε λάθος. Να παρεξήγησε. Γιατί µια έλλειψη συµπάθειας (ας το πούµε ευγενικά) της Ν∆ σε αυτού του είδους τις παροχές αντιλήφθηκε η κυβέρνηση. Oχι όµως µόνον η κυβέρνηση, που λογικό είναι να αντιπολιτεύεται τη Ν∆. Το ίδιο κατάλαβε και το ΚΚΕ. Ακόµη περισσότερο την ίδια γνώµη σχηµάτισε και το ΚΙΝΑΛ, που δεν φηµίζεται τελευταία για τη σκληρή κριτική του στην αξιωµατική αντιπολίτευση. Μάλιστα η διευκρινιστική δήλωση του Κ. ∆έρβου, σύµφωνα µε την οποία είναι υπέρ της διατήρησης των προγραµµάτων επιδότησης της ανεργίας, µε παράλληλη επιδότηση της εργασίας, δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Γιατί αυτά από το ίδιο κονδύλι «βγαίνουν».
Οπότε περαιτέρω ενίσχυση του ενός σηµαίνει µείωση του άλλου. Γενικά το θέµα των εργασιακών δικαιωµάτων δεν το λες και «παιχνίδι εντός έδρας» για τη Νέα ∆ηµοκρατία. Ιδίως όταν ο πρόεδρός της µιλούσε πρόσφατα στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ). Eναν χώρο µε ιδιαίτερα ακραίες απόψεις για τέτοια ζητήµατα. Υπό αυτό το πρίσµα είναι µάλλον περίεργο που θίγει η αξιωµατική αντιπολίτευση τέτοια ζητήµατα σε µια ευαίσθητη προεκλογική περίοδο. Τι να υποθέσουµε; Oτι τα στελέχη της -όπως ο Κ. ∆έρβος- έχουν τέτοια µεγάλη πίστη στις φιλελεύθερες συνταγές, που νιώθουν την ανάγκη «να τα έχουν πει» προεκλογικά; Αν είναι αυτό, όµως, γιατί µετά τα «µασάνε» και τα διαψεύδουν;
- Εκλογικό «θρίλερ» στις ΗΠΑ - Τι περιμένει η Αθήνα την επόμενη μέρα
- Μάχη Κασσελάκη για τις εντυπώσεις πριν τη διαφαινόμενη αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ - Σχεδιάζει ψηφοφορίες επί παντός στο συνέδριο
- Ανησυχία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την κυβερνοεπίθεση: Ο φόβος φοιτητών και καθηγητών
- Οι παράγοντες που θα κρίνουν τον νικητή στις ΗΠΑ - Η σωστή κίνηση Τραμπ και πού αναλώθηκε η Χάρις