Απόψεις|04.05.2019 13:36

Ο «μεσσίας» Μέσι

Έθνος Γνώμη

Ο Λιονέλ από το Ροσάριο της Αργεντινής, ο θρύλος που µπαίνει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του θαµπώνοντας µε τη φανέλα της Μπάρτσα, θα µας ξεναγήσει πάλι και πάλι σε αυτόν τον συνδυασµό τεχνικής και «κορασόν». Η σταδιοδροµία του Μέσι κοντεύει να µπατάρει από διακρίσεις και επαίνους και βιάστηκαν αυτοί που θεώρησαν την παρουσία του στην περσινή εµφάνιση της Εθνικής Αργεντινής ως προανάκρουσµα µιας καθοδικής πορείας.

Τα γκολ που πετυχαίνει ανταγωνίζονται την απρόσιτη τέχνη ενός χειρουργού. Είναι γεγονός πως δεν µετρούν µόνο το πείσµα, η τεχνική του, ο τρόπος που υπολογίζει κάθε µέτρο του γηπέδου. Αλλά οι έπαινοι προς αυτόν τον παιχταρά είναι πάντα µιικρότεροι από το µέγεθός του. Ενα είναι σίγουρο: στη µαγική ενδεκάδα της διαχρονικής υπεροµάδας όλων των εποχών υπάρχει µια θέση γι’ αυτόν.

Αυτή η βεβαιότητα που σου προκαλεί όταν βρίσκεται στα νερά του και απολαµβάνει αυτό που κάνει δίνει την εντύπωση πως θα τετραγωνίσει τον κύκλο, πως η µπάλα τού ανήκει απόλυτα, πως τον... ακούει. Μυστήριο για πολλούς το πόσο υπερβαίνει την κλασική γεωµετρία, το πόσο σε βάθος κατέχει κάθε θεωρία τροχιάς και το πώς ανακαλύπτει και την παραµικρή ρωγµή της άµυνας που καλείται να παραβιάσει.

Να ’ναι πάντα καλά, να τον χαιρόµαστε.

ΥΓ.: ∆εν είθισται το κύριο άρθρο να έχει υστερόγραφο. Αλλωστε δεν είθισται και να αφιερώνεται σε έναν ποδοσφαιριστή. Σήµερα κάνουµε µια εξαίρεση και για τον λόγο ότι µε την τεχνολογία του QR, αφού διαβάσετε το θέµα για τον «µάγο» της µπάλας, µπορείτε να απολαύσετε στο κινητό σας και τα 600 γκολ που πέτυχε µε την Μπαρτσελόνα σε 14 χρόνια.