Απόψεις|10.05.2019 14:01

Το ψαροντούφεκο του Τσίπρα που έψαχνε ο Μητσοτάκης

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Εσπασα το κεφάλι µου να καταλάβω για ποιο λόγο έψαχνε ο κύριος Μητσοτάκης φωτογραφία του πρωθυπουργού µε ψαροντούφεκο και νοµίζω ότι το βρήκα: Ο κύριος Μητσοτάκης είναι συλλέκτης. Θα µου πείτε, όλοι µας έχουµε κάποιο χόµπι ή κάποια λόξα. Αλλοι µαζεύουµε χρήµατα, άλλοι µαζεύουµε χρέη, άλλοι αντικείµενα και άλλοι φωτογραφίες.

Ο,τι µπορεί ο καθένας, διότι δεν διαθέτουµε όλοι τις ίδιες δυνατότητες. Αλλο να έχεις φοιτήσει στο Χάρβαρντ πληρώνοντας 70.000 δολάρια τον χρόνο κι άλλο στο Μετσόβιο, όπου πηγαίνεις από την Κυψέλη µε το τρόλεϊ Νο 4. Χρειάζεται όµως προσοχή, διότι η συλλεκτική ψύχωση µπορεί να αποβεί καταστρεπτική για τον συλλέκτη και την οικογένειά του.

Πόσοι και πόσοι συλλέκτες δεν καταστράφηκαν από το πάθος τους, δίνοντας ό,τι είχαν και δεν είχαν για να συγκεντρώσουν τα αντικείµενα του πόθου τους. Από τα διάφορα δηµοσιεύµατα και την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατάλαβα ότι ο κύριος Μητσοτάκης συγκεντρώνει µε πάθος φωτογραφίες του κυρίου Τσίπρα. ∆ύσκολο αντικείµενο, διότι το εµπόριο µπορεί να προσφέρει µόνο τις συνηθισµένες φωτογραφίες που βγαίνουν οι πολιτικοί.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης πρέπει να δυσκολεύεται πολύ να βρει φωτογραφίες του πρωθυπουργού µε κάτι το ιδιαίτερο στα καταστήµατα των οποίων είναι πελάτης. Ετσι, πήγε και καταξοδεύτηκε για µερικές φωτογραφίες που δείχνουν τον πρωθυπουργό µε µαγιό και χωρίς να κρατάει ψαροντούφεκο. Φαίνεται όµως ότι τα ψαροντούφεκα είναι που δίνουν ιδιαίτερη αξία στις φωτογραφίες των πολιτικών, και έτσι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν µπορεί να συµπληρώσει τη συλλογή του.

Γι’ αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης διαθέτει φωτογραφίες του πρωθυπουργού µε ψαροντούφεκο να περάσει και να τις αφήσει στο πλησιέστερο γραφείο της Νέας Δηµοκρατίας. Ολοι µας πρέπει να δείξουµε ευαισθησία σε αυτό το θέµα, διότι ο καθένας µας µπορεί να χρειαστεί σε µια δύσκολη στιγµή της ζωής του κάποια φωτογραφία. Ιδιαίτερα παρακαλώ τον πρωθυπουργό, αν έχει βγάλει καµία σέλφι µε ψαροντούφεκο, ας τη στείλει στον κύριο Μητσοτάκη για να παίζει. Κι αν δεν έχει καµία, τάχα είναι δύσκολο να βγάλει µερικές στο Μέγαρο Μαξίµου; Σε περίπτωση που δεν διαθέτει ψαροντούφεκο, προσφέροµαι να του δανείσω ένα για λίγη ώρα. Μένω πολύ κοντά και αυτή η ιστορία µε έχει κατασυγκινήσει.

Κυριάκος Μητσοτάκης