Απόψεις|05.06.2019 14:22

Μα, άλλο ρώτησα κύριε Μητσοτάκη

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Συγκεκριµένα, δεν απαντούν ποτέ σε αυτό που τους ρωτάς, αλλά είναι πρόθυµοι να απαντήσουν σε οτιδήποτε δεν τους έχεις ρωτήσει.

Κορυφαίο παράδειγµα ο κ. Μητσοτάκης. Τον ρωτάνε: «Αν γίνεις πρωθυπουργός, πώς θα µειώσεις τους φόρους χωρίς να µειωθεί και το συµπεφωνηµένο πλεόνασµα;». Και εκείνος απαντά: «Αποκλείεται να κάνουµε κυβέρνηση µε τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι µας χωρίζει άβυσσος». Σκέπτοµαι, λοιπόν, εν όψει των εκλογών, να εφαρµόσω και εγώ αυτήν την τακτική για το «Κόµµα Μου», διότι χάρη στην καταβολή του δώρου και την εφαρµογή των 120 δόσεων έχω αποταµιεύσει το εκλογικό παράβολο και αυτήν τη φορά σκέπτοµαι να κατέλθω στις εκλογές. Επειδή άκουσα µάλιστα κάτι για ηλεκτρονική ψηφοφορία, λέω να γλιτώσω και τη δαπανηρή εκτύπωση ψηφοδελτίων.

Οποιος θέλει ας µε ψηφίζει ηλεκτρονικά µε τους κωδικούς του ΕΝΦΙΑ. Αλλωστε, η συµµετοχή του «Κόµµατός Μου» στις εκλογές δεν έχει ποσοτική, αλλά ποιοτική σηµασία, την οποία θα ενισχύσω απαντώντας στις ερωτήσεις όπως ο κ. Μητσοτάκης. Αν ο κόσµος τον ψηφίζει διότι άλλο τον ρωτάς και άλλο απαντάει, τότε µπορεί να ψηφίσει και εµένα για τον ίδιο λόγο. Εστω ηλεκτρονικά. Στην πρώτη συνέντευξη που θα δώσω θα µε ρωτήσουν «ποιες είναι οι αρχές του “Κόµµατός Σου” και γιατί κατεβαίνεις στις εκλογές».

«Σήµερα είναι Τετάρτη και τα µπαρµπούνια είναι κόκκινα» θα απαντήσω εγώ. «Επιπλέον, όλα τα άλλα κόµµατα έχουν κάνει κακό στη χώρα και εγώ ξέχασα το πορτοφόλι µου στο σπίτι». «Ναι, αλλά δεν απαντήσατε στα ερωτήµατα» θα πουν οι δηµοσιογράφοι. «Αποκλείεται να συνεργαστούµε µε τη Νέα ∆ηµοκρατία» θα πω εγώ, «εκτός αν συµπεριλάβει στους κόλπους της τους τροτσκιστές και οι µπανάνες γίνουν γαλάζιες. Κάνει µεγάλο λάθος ο Τσίπρας που τις κρατάει κίτρινες, ενώ ο κόσµος απαιτεί αλλαγές. ∆εν αφουγκράζεται τον λαό». Με τέτοιου είδους ερωταπαντήσεις θα εδραιώσω τη θέση µου στην πολιτική ζωή. Θα µου πείτε, «πενήντα κόµµατα κατεβαίνουν στις εκλογές, δεν λυπάσαι τον κόσµο και κατεβάζεις άλλο ένα;». «Αποκλείεται να συγκυβερνήσω µε το ΚΙΝΑΛ» σας απαντώ, «όσο δεν παίρνει πίσω τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Κυριάκος Μητσοτάκηςεθνικές εκλογές