Απόψεις|25.06.2019 14:19

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα δικαιούνταν το επίδομα παιδιού, κ. Κυρανάκη;

Σπύρος Σεραφείμ

«Θέλουμε πραγματικά να διευκολύνουμε όλες τις εργαζόμενες μητέρες που πασχίζουν σήμερα να κρατήσουν την ισορροπία μέσα στην οικογένειά τους, στη δουλειά, στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Θα καθιερώσουμε άμεσα αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε νέο μέλος ελληνικής οικογένειας, καθώς και 2.000 ευρώ επίδομα για κάθε Ελληνόπουλο».

Αυτά, ανάμεσα στα υπόλοιπα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δίνοντας το στίγμα του κόμματός του όσον αφορά στην ενίσχυση της οικογένειας, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας.

Ο κ. Κυρανάκης δημοσίευσε τη συνέντευξή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Απαντώντας σε σχόλια χρηστών αναφορικά με τις εξαγγελίες της ΝΔ για επίδομα σε κάθε παιδί, είπε ότι αυτό θα δίνεται «μόνο σε Έλληνες», «µόνο σε Ελληνόπουλα». Η εν λόγω διευκρίνιση Κυρανάκη ήρθε έπειτα από σχόλιο χρήστη στo Τwitter που έλεγε ότι το μέτρο είναι «κίνητρο για τους γύφτους».

Ας ξεπεράσουμε -εάν γίνεται- τους χαρακτηρισμούς περί φυλετικής ανωτερότητας, ρατσισμού και ιδεών-απόψεων που θυμίζουν τη Χρυσή Αυγή.

Ας ξεπεράσουμε -υποθετικά μιλάμε- το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως τόσο το ελληνικό, όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι σαφές επ’ αυτού του μείζονος θέματος, αλλά και τις διεθνείς συνθήκες οι οποίες απαγορεύουν επιδοµατική πολιτική µε βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνικότητα.

Η ερώτηση προς τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη είναι μία: Το επίδομα παιδιού θα το δικαιούται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ή η μητέρα του; Ναι, είδαμε το πώς αποθέωσε τον μπασκετμπολίστα, πάλι μέσω Twitter…

T

«Ο καλύτερος στον πλανήτη! Ένα τεράστιο μπράβο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που έγραψε ιστορία κατακτώντας το βραβείο του #MVP στο NBA. Η Ελλάδα σού οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ!», όπως έγραψε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως, να θυμίσουμε στον κ. Κυρανάκη πως ο σπουδαίος Γιάννης, το καμάρι της Ελλάδας, έχει ελληνική, αλλά και νιγηριανή εθνικότητα. Και περιμένουμε την απάντησή του...

Κωνσταντίνος ΚυρανάκηςΓιάννης ΑντετοκούνμποΕπίδοµα Παιδιού 2019