Απόψεις|10.07.2019 14:38

Ποιοτικές θέσεις εργασίας έδωσε ο Μητσοτάκης - Οι 50 πρώτοι βρήκαν δουλειά

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Του αξίζουν συγχαρητήρια για τη συνέπειά του. Αρχισε αµέσως να δηµιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Και όχι απλώς νέες, αλλά και ποιοτικές, µε καλούς µισθούς και ένσηµα. Ηδη οι πρώτοι 50 συνάνθρωποί µας προσλήφθηκαν σε θέσεις υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών. Μερικοί είναι πολύ νέοι και η θέση υπουργού θα τους βοηθήσει να κάνουν καλό βιογραφικό και να σταδιοδροµήσουν στη ζωή τους. Αλλοι ανήκουν στην κατηγορία των ηλικιωµένων, οι οποίοι βρίσκουν δυσκολότερα απασχόληση.

Ορισµένοι µάλιστα είχαν χρόνια να απασχοληθούν ως υπουργοί, διότι η προηγούµενη κυβέρνηση δεν είχε προνοήσει για κανένα πρόγραµµα τέως υπουργών στον ΟΑΕΔ, και τους είχε αφήσει τους καηµένους στην ανεργία. Τώρα όµως βρίσκουν ικανοποίηση. Αν καθένας από τους νεοπροσληφθέντες δηµιουργήσει και αυτός 50 ποιοτικές θέσεις εργασίας στο γραφείο του, µέσα στην εβδοµάδα θα προσληφθούν άλλοι 2.500 αναξιοπαθείς συµπολίτες µας όλων των κατηγοριών.

Υποθέτω ότι το ευνοϊκό για την απασχόληση πνεύµα θα συνεχιστεί και µε τη στελέχωση των ανώτερων στρωµάτων του κρατικού µηχανισµού, οπότε θα προκύψουν µετά βεβαιότητος άλλες 10.000 ποιοτικές θέσεις εργασίας, µε κριτήρια εντελώς αξιοκρατικά, εκ των οποίων, το κυριότερο, η οικογενειακή παράδοση. Ετσι η ανεργία θα παταχθεί. Λυπάµαι µόνον τους 137 βουλευτές της Ν∆, που έµειναν στον δρόµο, ενώ περίµεναν και αυτοί κάποια αποκατάσταση.

Αντίθετα, είδαν εξωκοινοβουλευτικούς να εµφανίζονται ξαφνικά και να τους παίρνουν τις ποιοτικές θέσεις εργασίας. Πρέπει να είναι πολύ σκληρό να δαπανάς µια περιουσία για να εκλεγείς βουλευτής και να έρχεται κάποιος διευθυντής εταιρείας και να σου κλέβει τη θέση. Χάθηκαν δηλαδή άλλες 50 θέσεις υπουργών, για να µην προκύψει αυτή η αδικία; Πάντως, η προσοχή όλων είναι στραµµένη στα Εξάρχεια, όπου κινδυνεύουν να χαθούν ποιοτικές θέσεις αντιεξουσιαστικής εργασίας αν ο κ. Χρυσοχοΐδης στείλει την Αστυνοµία να τις καταργήσει.

Ενδέχεται όµως αυτό να καθυστερήσει λίγο, διότι όσοι έβγαιναν κάθε πρωί στα κανάλια και φώναζαν ότι η προηγούµενη κυβέρνηση δεν τους άφηνε να απολύσουν αναρχικούς, από χθες άλλαξαν αφήγηµα και υποστηρίζουν ότι δεν είναι εύκολο να καταργήσεις µεµιάς τόσο πολλές θέσεις εργασίας. Ούτε εύκολο ούτε δίκαιο, µε τόσους δυσαρεστηµένους να τριγυρίζουν γύρω από την Ηρώδου Αττικού.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΥπουργικό ΣυμβούλιοΝέα Δημοκρατία