Απόψεις|18.11.2018 19:06

Καιρός να βγει ο Αλαφούζος από το καβούκι του

Ανδρέας Παπαλουκάς

Εχει και ο Παναθηναϊκός τον γνωστό-άγνωστό του. Εκείνον που κινεί τα νήματα στην ΠΑΕ του «τριφυλλιού», που βάζει χρήματα, που αποτελεί «persona non grata» για τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι τον έχουν στοχοποιήσει για μία σειρά λαθών στα οποία έχει υποπέσει. Δεν είναι λίγα τα σφάλματά του, όπως και τα λεφτά που έχει βάλει στην ΠΑΕ – και αξίζει να του το πιστώσουμε το τελευταίο.

Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος το 2012, μετά την αποχώρηση των… Αμπράμοβιτς από τον Παναθηναϊκό, με όσα ελλείμματα επέφερε η εμπλοκή τους, ανέλαβε να σώσει το καράβι, που ετοιμαζόταν να βυθιστεί. Στους υπολογισμούς του, βέβαια, ηττήθηκε παταγωδώς. Εκτιμούσε ότι θα εγγράφοντο στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» 40.000-50.000 μέλη, ωστόσο όταν διαπίστωσε πως περί τους 10.000 φίλοι των «πρασίνων» ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, συνειδητοποίησε ότι τα σχέδια επί χάρτου είναι όπως τα όνειρα, τα οποία σπανίως γίνονται πραγματικότητα.

Βέβαια, παρά την ανώμαλη προσγείωση, δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε την προσπάθεια, ξεκίνησε και τα λάθη, τα οποία αύξησαν αντί να μειώνουν τα ελλείμματα της ΠΑΕ. Η αποτυχία παταγώδης, όμως, για τον κόσμο του Παναθηναϊκού τεράστιο σφάλμα αποτέλεσε ο εναγκαλισμός του με τους τέως «πολέμιούς» του, οι οποίοι είναι παντοτινά «αιώνιοι εχθροί» για τους οπαδούς του «τριφυλλιού». Ονόματα δεν χρειάζεται να γράψουμε, όλοι τα γνωρίζουμε.

Οπως και τις επακολουθήσασες μεταβολές στην ομάδα. Το ξεπούλημα παικτών, κυρίως, παρά το γεγονός ότι τον Μάιο του 2017 είχε δεσμευτεί ο Γιάννης Αλαφούζος ότι η ομάδα θα παρέμενε ως είχε. Χωρίς πωλήσεις παικτών. Και πριν προλάβει να στεγνώσει το στόμα του, ξεκίνησε το μεγάλο «παζάρι». Ολοι είχαν την τιμή τους και πωλήθηκαν (οι περισσότεροι) σε περίοδο εκπτώσεων. Οσο-όσο…

Αναζήτησε έτερο χρηματοδότη, βρέθηκε ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ωστόσο ο Ταϊλανδός όλο έρχεται κι όλο στον δρόμο είναι. Κι ύστερα από την εμπλοκή του σε θέματα που άπτονται της Μουσκρόν, ο Παναθηναϊκός αποκακρύνθηκε για εκείνον (αν και τούτο αμφισβητείται, ότι δηλαδή βρέθηκε κοντά στην ΠΑΕ του «τριφυλλιού»). Επειδή, λοιπόν, πολλά λέγονται και περισσότερα διακινούνται, είναι καιρός ο Γιάννης Αλαφούζος να βγει και να μιλήσει. Το «κρυφτούλι» που παίζει εδώ και καιρό, δεν τον τιμά. Ούτε την (όποια) προσφορά του, ούτε την ιστορία της ομάδας που διοικεί…

Γιάννης ΑλαφούζοςΠαναθηναϊκός