Απόψεις | 21.11.2018 15:46

ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis: Πολιτικές χίµαιρες

Βούλα Κεχαγιά

Αυτή η ερµηνεία δόθηκε άλλωστε όταν άνοιξαν οι υποθέσεις Novartis (λίγο άτσαλα, οµολογουµένως), ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν συγκροτήθηκε η εξεταστική για την Yγεία, όταν έγινε γνωστό ότι θα ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασµοί του πρώην πρωθυπουργού Σηµίτη.

Με αφορµή δε την τελευταία υπόθεση, το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για ένα νέο βρώµικο ’89 που αποσκοπεί στον πολιτικό του αφανισµό και στην απαξίωσή του στα µάτια των ψηφοφόρων του. Το γεγονός πως το βρώµικο ’89 στοχοποιούσε έναν ενεργεία πρωθυπουργό, τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βεβαίως µια κρίσιµη λεπτοµέρεια. ∆εν είναι όµως αυτό το θέµα.

Οπως επίσης το θέµα δεν είναι εάν το Κίνηµα Αλλαγής εντάσσει σε όλη αυτήν τη συζήτηση περί καταδίωξης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και τους «καραµανλικούς» ή και τον ίδιο τον Κ. Καραµανλή. Αυτή την παρεξήγηση θα µπορούσε να τη «λύσει», εάν ήθελε, είτε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είτε ο σηµερινός αρχηγός της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Αυτό που έχει τη σηµασία του είναι το γεγονός πως την ίδια στιγµή που τα κόµµατα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ για διώξεις και πολιτικές σκευωρίες, εµφανίζονται να προαναγγέλλουν εξεταστικές και προκαταρκτικές επιτροπές, προφανώς όταν ο Τσίπρας θα σταµατήσει να είναι (περιστασιακός) ένοικος του Μαξίµου. Ο Αντώνης Σαµαράς στην πρόσφατη -Μπεν Χουρ-συνέντευξή του προειδοποίησε «τούς περιµένω», αναφερόµενος σε όλους όσοι (δηλαδή στη σηµερινή κυβέρνηση) προσπάθησαν να τον σπιλώσουν.

Προ ηµερών ο Βασίλης Κεγκέρογλου προανήγγειλε τη συγκρότηση µίνιµουµ δέκα εξεταστικών επιτροπών στην επόµενη Βουλή που θα διερευνήσουν σκάνδαλα τα οποία κατά την εκτίµηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ έλαβαν χώρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σκυτάλη πήρε µε προθυµία ο Aδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας πως δεν γνωρίζει εάν είναι 7, 10, ή 15 οι εξεταστικές στην επόµενη Βουλή. Ηταν όµως σαφής προαναγγέλλοντας δύο προκαταρκτικές, µία για το θέµα της ∆ΕΠΑ και άλλη µία για την εκµίσθωση του αεροδροµίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ξέχασε να πει για την εξεταστική που θα συγκροτηθεί αναφορικά µε το πώς η χώρα µπήκε σε τρίτο πρόγραµµα, αλλά αυτό εµπίπτει στα αυτονόητα.

Πόσο απασχολούν όλα αυτά την ελληνική κοινωνία; Ή πόσους εκλογικούς πόντους µπορούν να δώσουν σε όσους κυνηγούν πολιτικές χίµαιρες; Η κάλπη δίνει πάντα τις απαντήσεις

ΚΕΕΛΠΝΟ