Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα με το «τσέο» της Νοτοπούλου;
Σπύρος ΣεραφείμΗ Κατερίνα Νοτοπούλου έχει υπάρξει διευθύντρια του γραφείου τού πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη – αυτό που θα έκλεινε η τωρινή κυβέρνηση αλλά, τελικά, το διατήρησε. Η ίδια χρημάτισε και υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2018, ενώ τον Μάιο της επόμενης χρονιάς ήταν υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εξελέγη.
Τώρα, ως τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στο στούντιο τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ για να σχολιάσει τις πρόσφατες, καταιγιστικές εξελίξεις στην Thomas Cook. Εκεί, λοιπόν, on air, αναφέρθηκε στον CEO της βρετανικής εταιρείας αποκαλώντας τον «τσέο» - και δεν το είπε μόνο μία φορά, αλλά το επανέλαβε. Και κάπου εκεί ξεκίνησε ένα ανελέητο τρολάρισμα στο Διαδίκτυο.
Μετά τα ατελείωτα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου απάντησε, γράφοντας στο Facebook: «Ενοχλήθηκαν τα γνωστά άγνωστα τρολ από πρωινό μου σαρδάμ στην εκφορά του CEO και επιδόθηκαν σε καταιγισμό σχολίων. Δεν ενοχλήθηκαν τα γνωστά άγνωστα τρολ για το "σαρδάμ" του κ. Θεοχάρη που μπέρδεψε το "Thomas Cook Collapse" με το "business as usual". Τα σχόλια δικά σας». Εν προκειμένω, η κυρία Νοτοπούλου έχει δίκιο, και αυτό για τον κ. Θεοχάρη είναι σίγουρα πιο «χοντρό» από το να πεις «Τσέο» τον «τσιφ εξέκιουτιβ όφισερ» (διευθύνων σύμβουλος). Ίσως να γινόταν πιο δύσκολο για την ίδια στην περίπτωση κατά την οποία ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης είχε συναντηθεί με τον CFO («τσιφ φαϊνάνσιαλ όφισερ», οικονομικό διευθυντή) της Thomas Cook.
Πέραν, όμως, της όποιας πλάκας προκύπτει από όλο αυτό και των όποιων αστεϊσμών για σκηνή από το Δελφινάριο, ποια είναι η βάση αυτού του θέματος; Πολλά μπορούν να ειπωθούν για αυτό το… ολίσθημα στην εκφορά του «CEO», διαφορετικές απόψεις οι οποίες, αφού ζούμε στην Ελλάδα, είναι όλες σωστές. Μπορεί, λοιπόν, να ήταν το άγχος της τηλεοπτικής εμφάνισης, σε ένα τηλεοπτικό περιβάλλον το οποίο δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως απίστευτα φιλικό για έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανώς να μην την άφηνε να συγκεντρωθεί ο Νίκος Ρωμανός της ΝΔ ο οποίος βρισκόταν δίπλα της και την εκνεύριζε, διαρκώς, διακόπτοντάς της τον ειρμό. Μπορεί, απλώς, δεν είναι και για θάνατο, όντως να μην ήξερε η κυρία Νοτοπούλου το πώς προφέρεται ο τίτλος «CEO».
Αυτό είναι, όμως, το αληθινό ζήτημα, η ουσία του προβλήματος για την τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτη σε σταυρούς βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης; Όχι, το πρόβλημα δεν είναι το «τσέο» της, δεν είναι καν η Νοτοπούλου. Το θέμα, σε κάθε παρόμοια περίπτωση, δεν είναι εκείνος ο οποίος υποπίπτει σε κάποιο σφάλμα, αλλά αυτοί που τον εξέλεξαν, αυτοί που τον «σταύρωσαν», όλοι εκείνοι που τον ψήφισαν «δαγκωτό», παραβλέποντας ουσιαστικές λεπτομέρειες στο βιογραφικό του εκάστοτε εθνοπατέρα. Τόσα χρόνια έχουμε δει τόσα «φιντάνια» και «μπουμπούκια» να στρογγυλοκάθονται στα έδρανα της Βουλής, κάνοντας ή λέγοντας «τέρατα», που το «τσέο» της Νοτοπούλου δεν προσομοιάζει ούτε με σταγόνα μπροστά στον ωκεανό λάσπης και χοντράδων που έχουν εκστομίσει άλλοι.
Αυτό, φυσικά, δεν απαλλάσσει την Κατερίνα Νοτοπούλου από αυτό που είπε, αφού οφείλει να είναι «διαβασμένη» - και όχι μόνο για να φαίνεται έτσι σε κάθε συνέντευξη. Αλλά σκεφτείτε, όμως, ότι στον πυρήνα της κάθε παρόμοιας συζήτησης βρίσκεται η απόφαση των συμπολιτών μας πάνω από την κάλπη για να εκλέξει κάποιον να τον εκπροσωπεί. Ας μην έχουμε αυταπάτες, όλα ξεκινούν από την επιλογή τού «σοφού λαού». Του «wise people». Ή κάπως έτσι…
- ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
- ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
- Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
- Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά