Απόψεις|03.11.2019 12:57

Ζούμε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο

Έθνος Γνώμη

Όσα και αν ακούγεται παράξενο, μόλις ένα τετράμηνο μετά τις εκλογές, η περίοδος που διανύουμε μοιάζει με προεκλογική! Οι παροχές της κυβέρνησης είναι μικρές, πολλές και στοχευμένες, τέτοιες που στην ουσία με αυτές προσπαθεί να διεισδύσει στα φτωχότερα στρώματα, που έβλεπαν με πολιτική συμπάθεια τον ΣΥΡΙΖΑ και τον στήριζαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολιτικό συμφέρον (και ενδιαφέρον) να ξεμπερδεύει με τις υποχρεωτικές «ενδιάμεσες» εκλογές με την απλή αναλογική. Αφού ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση, την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έχοντας «τρέξει» το πρώτο κυβερνητικό οκτάμηνο-δεκάμηνο ως «τελευταίο» από άποψη παροχών, έχει μια χρυσή ευκαιρία να πάει σε εκλογές «ακύρωσης» της απλής αναλογικής την προσεχή άνοιξη.

Με τον ουριο άνεμο της ευρείας καλοκαιρινής νίκης, πριν οι πολίτες συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση σοβαρής αλλαγής και βελτίωσης της θέσης της μεγάλης πλειοψηφίας, αν στην Ελλάδα δεν γίνει η επανάσταση του αυτονόητου και της κοινής λογικής, τουτέστιν μεγάλες τομές σε κράτος, δικαιοσύνη, νοοτροπίες, στερεότυπα, αν, εν ολίγοις, δεν «σπάσουν αβγά», έχει την ευκαιρία η ΝΔ να ανανεώσει την εντολή διακυβέρνησης και ο Μητσοτάκης να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ έχουν τα συνέδριά τους, άρα διάγουν βίο εσωστρεφή. Θα δυσκολευτούν να ακολουθήσουν. Θα μεταθέσουν πιθανότατα τις εσωτερικές διαδικασίες τους, αλλά μέχρι να αποκτήσουν «αέρα εκλογών» και να διαταχθούν σε «θέση μάχης» θα μειονεκτούν. Εκτός αν είναι φρόνιμοι, δηλ. συνετοί και με περίσκεψη. Και «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»

ΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατία