Ο κίνδυνος πισωγυρίσματος
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Δυσεξήγητη -με αμιγώς πολιτικά κριτήρια- είναι η παραίτηση Κοτζιά, τη στιγμή μάλιστα που ο Ζόραν Ζάεφ δεν βρίσκει τις βουλευτικές ψήφους που χρειάζεται για τη συνταγματική αναθεώρηση στη FYROM, μετά την αποχώρηση των εθνικιστών του VMRO.
Η γειτονική χώρα οδηγείται εκ των πραγμάτων σε πρόωρες εκλογές, κάτι που -στην καλύτερη περίπτωση για τον κ. Ζάεφ- θα καθυστερήσει ιδιαίτερα τις διαδικασίες επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Εχοντας δώσει δείγματα της προσήλωσής της στα συμφωνημένα, η ελληνική κυβέρνηση -όπως και ο κάθε υπουργός ξεχωριστά- θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο κύριο ζητούμενο της συγκυρίας, που δεν είναι άλλο από τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας στη μεταμνημονιακή εποχή.
Στο πλαίσιο αυτό δεν νοείται οι -όποιες- προσωπικές αντιδικίες μεταξύ υπουργών να πολιτικοποιούνται, ώστε να δίνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που σπαράσσεται χωρίς προφανή λόγο.
Η τύχη της κάθε κυβέρνησης δεν ενδιαφέρει τόσο όσο η τύχη της χώρας και των πολιτών της. Και είναι δεδομένο ότι η εικόνα της χώρας επλήγη με την επιλογή της παραίτησης που έκανε ο μέχρι χθες υπουργός των Εξωτερικών, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός.
Σε κάθε περίπτωση οι πάντες στην κυβέρνηση πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα πολλαπλά μηνύματα που έστειλε χθες ο κ. Τσίπρας: μια εικόνα πολιτικής αστάθειας -και μάλιστα εκ του μη όντος- θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός πολύ μεγάλου πισωγυρίσματος για την ελληνική οικονομία.
Πώς το Μαξίμου έφτασε στη διαγραφή Σαμαρά από τη ΝΔ –Το παρασκήνιο, οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι και οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη
Πολυτεχνείο: «Αστακός» η Αθήνα με 5.500 αστυνομικούς - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Αστοχία στην πρόγνωση για την κακοκαιρία Alexandros: Ποιά ήταν τα αίτια - Η εξήγηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Επιστρέφει με νέα ταινία ο James Bond - Οι αποκαλύψεις για τον πρωταγωνιστή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr