Πόσες φορές θα ψήφιζε πια ο Δανέλλης;
Μέχρι χθες βράδυ που έγραφα αυτό το κείµενο συζητιόταν το αν η Νέα Δηµοκρατία θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας... µε ροπή προς το «όχι»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Πάντως οι απαντήσεις σε πολλά ερωτήµατα ήταν µετέωρες.
Ενα από αυτά αφορούσε τον Σπύρο ∆ανέλλη: Πόσες φορές θα χρειαστεί να ψηφίσει για να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση µέσα σε δύο εβδοµάδες. Οχι πως είναι µεγάλος κόπος να σηκώσει κανείς το χέρι του και να πει «ναι» ή να πατήσει το κουµπάκι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οµως -αν τελικά ο Μητσοτάκης σήµερα το αποφασίσει- ο Σπύρος ∆ανέλλης θα αναγκαστεί εµφατικά να υπογραµµίσει την επιλογή του. Να «µπει» -δηλαδή- για τα καλά στο λεγόµενο «προοδευτικό µέτωπο» και να ψηφίσει «κυβερνητικά» τρεις φορές: Μία στην «ψήφο εµπιστοσύνης», µία για τις Πρέσπες και µία κατά της πρότασης δυσπιστίας.
Ολα αυτά ενώ ακόµη η περίπτωσή του φαίνεται να απασχολεί. Διαβάζω άρθρα στον Τύπο και στο Διαδίκτυο που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την πολιτική του στάση. Μάλιστα θέτουν το µέγα ερώτηµα: Είχε πάντα σταθερές απόψεις ο Σπύρος Δανέλλης ή ευκαιριακά άλλαξε στρατόπεδο; Ολες οι οµιλίες του στη Βουλή, οι συνεντεύξεις και οι δηµόσιες τοποθετήσεις του, κάτω από το µικροσκόπιο. Τι έλεγε τότε, τι λέει τώρα. Τι εννοούσε τότε, τι εννοεί τώρα. Εν ολίγοις, ο Σπύρος Δανέλλης εκτιµούν κάποιοι πως είναι το µόνο... κινητό µέρος του πολιτικού συστήµατος. Ολα τα άλλα είναι σταθερά, σαφή και αµετακίνητα.
Σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να µην έχει υποστεί την «ωρίµανση» για την οποία µίλησε ο Γ. Δραγασάκης. Λες και η Νέα Δηµοκρατία δεν έχει γίνει µπαλάκι ανάµεσα στους προερχόµενους από τον ΛΑΟΣ, τους «σαµαρικούς» και τους φιλελεύθερους ή το ΠΑΣΟΚ δεν «τεντώνεται» κάπου µεταξύ Βενιζέλου - Φώφης - Παπανδρέου. Οσο για το Ποτάµι µε το οποίο πολιτεύτηκε ο Σπύρος Δανέλλης, οι εξελίξεις απέδειξαν περίτρανα πως ήταν µια πολιτική αντίφαση ολκής. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη αρνητικό, είναι όµως κατ’ ανάγκη... αντιφατικό.
Επειδή όµως δεν είµαι και ο καταλληλότερος στις αναλύσεις περί της χεγκελιανής ή της υλιστικής διαλεκτικής, ας το πω απλά: Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά το αποδεικνύουν. Ο δικοµµατισµός του παρελθόντος ισοπεδώθηκε µε τη δοµική κρίση της δεκαετίας του 2009 και ανασυντίθεται µε τη µορφή του διπολισµού.
Ετσι λοιπόν όλοι θα πάρουν τη θέση τους τελικά. Ηδη οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν σε όλο το πολιτικό φάσµα. Τόσο για τα πρόσωπα όσο και για ολόκληρα κόµµατα. Ο Σπύρος ∆ανέλλης θα τη γλίτωνε; Ας τον αφήσουµε λοιπόν να ψηφίζει µε την ησυχία του, όσες φορές θέλει. Αλλωστε άλλοι έχουν πάρει σειρά για να γίνουν «το πρόσωπο της ηµέρας».
Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα; Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι ισχύει για το εξωτερικό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr