«Και αρχηγός του Σύµπαντος, εγώ»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Εδώ και µερικούς µήνες οι διάφοροι Οργανισµοί ανά τον κόσµο έχουν πάψει να ανησυχούν για την Ελλάδα και έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε ένα άλλο θέµα, το οποίο εκ πρώτης όψεως φαίνεται σοβαρότερο: Τη διανοητική υγεία της ανθρωπότητας, η οποία πηγαίνει -όπως διατείνονται- από το κακό στο χειρότερο και λίαν συντόµως οι θεραπείες θα κοστίζουν 16 τρισεκατοµµύρια δολάρια ετησίως. Τουτέστιν, η ανθρωπότητα θα χρεοκοπήσει λόγω τρέλας. Το θέµα απασχόλησε πέρυσι ειδικές συνεδρίες στον ΟΗΕ και φέτος δέσποζε στη Συνάντηση Κορυφής στο Νταβός. Ολοι υποκλίνονται µπροστά στις διανοητικές διαταραχές, πλην ενός υπερήφανου λαού, ο οποίος δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. ∆ιότι το µόνο πράγµα που δεν φοβάται κανείς σε µια ψυχιατρική κλινική είναι η διανοητική διαταραχή. Και όπως είχε διαπιστώσει εις εκ των αειµνήστων εθναρχών του ηρωικού έθνους, η Ελλάδα είναι από ετών ένα απέραντο φρενοκοµείο.
Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τι εννοώ, πρέπει να σηµειώσει το εξής: Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι από κατάθλιψη πάσχει ποσοστό 3,77% του παγκόσµιου πληθυσµού, δηλαδή ένα άτοµο ανά 26. Ο καταθλιπτικός δεν χαίρεται, δεν παρηγοριέται και αντιµετωπίζει κάθε καινούργια µέρα σαν ασήκωτο βάρος. Προσωπικώς, από τα 26 άτοµα που έρχοµαι σε καθηµερινή επαφή, τα 27 πάσχουν από συµπτώµατα κατάθλιψης (νοµίζω ότι µέτρησα και τον εαυτό µου). ∆εν χαίρονται που θα τελειώσει ο µήνας διότι έµειναν δόσεις απλήρωτες, ούτε παρηγοριούνται που θα πάρουν τον µισθό τους, διότι χρωστάνε ήδη το νοίκι του προηγούµενου. Ολο «ουφ» και «ουφ» είναι.
Αλλη γνωστή πάθηση είναι η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, από την οποία υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πλήττεται το 2% του πληθυσµού. Και αυτή η εκτίµηση είναι λάθος. Αν ήταν σωστή, µόνον έξι βουλευτές από τους τριακόσιους θα ζητούσαν κάθε πρωί να γίνουν εκλογές. Είναι όµως πολύ περισσότεροι.
Συνεπώς, µάλλον πρέπει να αφήσουµε στην άκρη όλα τα άλλα και να φροντίσουµε ως έθνος την ψυχική µας υγεία. ∆ιότι όσα αναφέραµε αφορούν τις ελαφρές παθήσεις. Για θυµηθείτε και τον Τσαγανέα, που άρχιζε «άνθρωποι, άνθρωποι, προς τι ο αλληλοσπαραγµός;», για να καταλήξει στο «και αρχηγός του Σύµπαντος, εγώ». Κάτι τέτοιους δεν τους νοσηλεύουµε ποτέ, αγαπητοί αναγνώστες. Αν τους νοσηλεύαµε, δεν θα είχαµε ποτέ απαρτία στη Βουλή.
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr