2022 όπως 1939;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αν ανοίξει κάποιος ένα βιβλίο Ιστορίας του 20ου αιώνα και ανατρέξει στα γεγονότα του 1938, όσον αφορά την προσάρτηση της Σουδητίας, ήτοι των Γερμανόφωνων περιοχών της τότε Τσεχοσλοβακίας, από τη Ναζιστική Γερμανία, θα εκπλαγεί από τις ομοιότητες με την σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία.
Προσάρτηση λοιπόν, των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας, Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, προβλέπει η ημερησία διάταξη. Το 1939, αποφασίστηκε για διάφορους λόγους, να ακολουθηθεί η πολιτική του «Κατευνασμού» από τις δυο υπερδυνάμεις της εποχής, τη Βρετανία και τη Γαλλία. Δηλαδή, η αποδοχή της προσάρτησης της Σουδητίας στη Γερμανία, ώστε να εξασφαλιστεί όπως δήλωνε ο τότε Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Νέβιλ Τσείμπερλειν, η «Ειρήνη στους καιρούς μας».
Προφανώς, ο Χίτλερ δεν τήρησε ποτέ την υπογραφή του, στην πολύκροτη «Συμφωνία του Μονάχου» και την 1η Σεπτεμβρίου 1939, εισέβαλε στην Πολωνία. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί από Ιστορικούς σχετικά με το αν θα ξεκινούσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, αν οι Σύμμαχοι είχαν επέμβει δυναμικά έναν χρόνο νωρίτερα, ώστε να ανακόψουν τον επεκτατισμό της Γερμανίας.
Αν αντί κατευνασμού, ακολουθείτο η τακτική της σύγκρουσης, η Ανθρωπότητα θα είχε περάσει τα δεινά του 1939-1945;
Μετά την Ανατολική Ουκρανία, ποιος έχει σειρά;
Ο Ζελένσκι έτεινε «κλάδο ελιάς»... πατώντας στον εγωισμό του Τραμπ - Το βασικό συμπέρασμα
Με 277 «ναι» στέλνει η Βουλή τον Τριαντόπουλο σε Προανακριτική για το δυστύχημα στα Τέμπη
Εξώδικο Καρυστιανού, Ασλανίδη και συγγενών θυμάτων κατά Κακλαμάνη - «Στο βαρέλι της απαξίωσής μας δεν υπάρχει πάτος»
Δημήτρης Πλακιάς για Τριαντόπουλο: «Όπως πέταξες τα παιδιά μου, θα σε πετάξουμε εμείς τώρα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr