Κατρούγκαλος: Ο άνθρωπος που «έλκει» τους µπελάδες
Ακόµη και όταν είναι πολύ θορυβώδη ή έχουν ένταση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Οταν στον ανασχηµατισµό του Νοεµβρίου του 2016 ο Γιώργος Κατρούγκαλος «µεταφέρθηκε» από υπουργός Εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός, πίστεψα ότι επρόκειτο για κάποιου είδους ανταµοιβή. Προφανώς έκανα λάθος.
Σας θυµίζω ότι λίγους µήνες πριν είχε «φάει πολύ ξύλο» από δεξιά και από αριστερά. Για το περίφηµο ασφαλιστικό νοµοσχέδιο, που ψηφίστηκε ως προαπαιτούµενο για µία «δόση» στην ελληνική οικονοµία τον Μάιο του 2016. Αλλωστε πολλοί έχουν ακόµη να λένε για τον περίφηµο «νόµο Κατρούγκαλου», αν και έχει υποστεί αρκετές µεταλλάξεις από τότε.
Κάτω από εκείνες τις συνθήκες, πάντως, η µετακίνησή τoυ στο Εξωτερικών, και µάλιστα µε αρµοδιότητα τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, έµοιαζε µε... διακοπές. Από όσο έχω διαπιστώσει -από κοντά- ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν είχε και δεν έχει κανένα, µα κανένα πρόβληµα στις συναντήσεις µε συνδικάτα και σωµατεία.
Ακόµη και όταν είναι πολύ θορυβώδη ή έχουν ένταση. Πράγµα πολύ λογικό, λόγω «προϋπηρεσίας».Οµως όσο να ’ναι τα πράγµατα θα ήταν σαφώς πιο ειδυλλιακά στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο ή σε δεξιώσεις πρεσβειών. Οπου και εκεί ταιριαστός είναι. Πάλι λόγω «προϋπηρεσίας». Τελικά, όµως, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, µετά την παραίτηση Κοτζιά και όλα όσα ακολούθησαν βρέθηκε µπλεγµένος στο «Μακεδονικό».
Το αποτέλεσµα ήταν πως ενώ την υπόθεση της Συµφωνίας των Πρεσπών κανονικά θα την παρακολουθούσε διακριτικά, άντε να έκανε µια οµιλία και στο τέλος απλώς θα την ψήφιζε, τα πράγµατα πήγαν ανάποδα. Την έφερε, την πρότεινε, την εισηγήθηκε και την «πάλεψε» στη Βουλή, συνδέοντας το πρόσωπό του µαζί της.
Τι µας προκύπτει, λοιπόν, αν κάνουµε µια µικρή «σούµα»; Οτι στα δύο νοµοσχέδια που αποτέλεσαν ίσως τα δύο µεγαλύτερα «ζόρια» της κυβέρνησης (µε εξαίρεση το τρίτο µνηµόνιο του 2015), ο Γιώργος Κατρούγκαλος «ήταν µέσα». Το ένα τού ανατέθηκε εξαρχής, το δεύτερο του προέκυψε στην πορεία. Ασε που -αν έχω καταλάβει καλά- είναι επικεφαλής και στον περίφηµο «στρατηγικό διάλογο» Ελλάδας και Ηνωµένων Πολιτείων, που ποιος ξέρει πού θα καταλήξει...
Είναι φανερό ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αν δεν τους ψάχνει, τους... τραβάει τους µπελάδες. Θα µπορούσαµε να εκτιµήσουµε ότι, µε δεδοµένο πως βρισκόµαστε σε προεκλογική περίοδο, τα κυβερνητικά ζόρια τελειώνουν. Οµως αν τελικά ισχύσει το σενάριο των εκλογών τον Οκτώβριο, υπάρχει πολύς χρόνος. Ποιος ξέρει πού θα µπλέξει πάλι;
HMPV: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κινέζικου ιού στη Θεσσαλονίκη
Τι πρέπει να ξέρετε για τον μεταπνευμονοϊό: Τα συμπτώματα και η θνητότητα - Ο καθηγητής Κιουμής εξηγεί
Νέες καθυστερήσεις: Μπλόκο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων στους διαγωνισμούς για τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία
Έλληνας γεωλόγος στην εξερεύνηση των χρυσωρυχείων των Πτολεμαίων στην Αίγυπτο αναζητά τον χρυσό των Μακεδόνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr