Δηµογραφικό και µονογαµία
Ολες οι συζητήσεις που γίνονται για το δηµογραφικό εδώ και σαράντα χρόνια σταµατάνε σε ένα εµπόδιο: το οικονοµικό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Τουτέστιν, πρέπει να βρεθούν πόροι για να κάνουµε παιδιά. Ο καιρός περνάει, το πρόβληµα οξύνεται, αλλά πόροι δεν βρίσκονται και -για να είµαστε ρεαλιστές- δεν πρόκειται να βρεθούν. Το οικονοµικό πρόβληµα είχαν επιχειρήσει να αντιµετωπίσουν παλαιότερα οι Βρετανοί, οι οποίοι υιοθέτησαν την πολιτική «Πληρώνουµε όλοι για τα παιδιά όλων», που πρακτικά είχε το νόηµα «Οσοι δεν έχουν δικά τους παιδιά, πληρώνουν για τα παιδιά των άλλων». Ητοι, εν ολίγοις, «φόρος ατέκνων».
Η λύση φαίνεται σωστή, αλλά έχει ένα µειονέκτηµα. Πολλοί προτιµούν την ατεκνία λόγω οικονοµικής αδυναµίας. Με τον «φόρο ατέκνων», συνεπώς, επιβαρύνεις τους φτωχούς που δεν έκαναν παιδιά λόγω φτώχειας, για να επιδοτήσεις τους φτωχούς που έκαναν παιδιά παρά τη φτώχεια τους. Αρα επιβαρύνεις τους σώφρονες για να επιβραβεύσεις τους τολµηρούς. Επίσης, πολλοί άτεκνοι είναι νέοι που δεν έχουν ακόµη εργασία. Τι φόρο να πάρεις από αυτόν που δεν έχει; Ετσι η βρετανική λύση δεν απέδωσε.
Ακόµη παλαιότερη λύση υπήρξε η πολυγαµία, την οποία, παρακαλώ, µη σπεύσετε να απορρίψετε, διότι έχει κάποια λογική. Οπως δείχνουν οι στατιστικές, το 28% του πληθυσµού είναι πάνω από 64 ετών. Αν υπολογίσουµε και τους πενηντάρηδες, µιλάµε για τον µισό πληθυσµό. Βγάλτε τις γυναίκες, µένει το ένα τέταρτο. Το ένα τέταρτο, λοιπόν, του πληθυσµού -στο οποίο συµπεριλαµβάνονται και αρκετοί εύποροι- είναι αποκλεισµένο από την αναπαραγωγική διαδικασία, διότι τυγχάνει ήδη παντρεµένο και η σύζυγός του δεν του επιτρέπει να έχει σχέσεις µε άλλες κυρίες, ενώ ο νόµος δεν του επιτρέπει να τις παντρευτεί.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές δεσποινίδες οι οποίες σαρανταρίζουν και επιθυµούν να τεκνοποιήσουν άµεσα, αλλά δεν βρίσκουν σύζυγο διότι οι συνοµήλικοί τους είτε είναι ήδη παντρεµένοι είτε αναζητούν εργασία. Οπως αντιλαµβάνεσθε, η λύση είναι προφανής. Αν επιτραπεί στους άνω των 55 να κάνουν δεύτερο ή και τρίτο γάµο, θα έχουµε τέτοια άνοδο γεννήσεων που δεν θα πιστεύουµε στα µάτια µας. Αρκεί το κράτος να αναλάβει την ευθύνη έναντι των πρώτων συζύγων και να τις πειθαναγκάσει να δεχτούν την πολυγαµία του συζύγου, χάριν του έθνους, εννοείται, και της ταχείας επίλυσης του δηµογραφικού ζητήµατος.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr