Το πνεύµα του αλυτρωτισµού
Η «συγνώµη» που -ουσιαστικά- ζήτησε η πλευρά των Σκοπίων για όσα είπε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στη Βουλή σχετικά µε τη διδασκαλία της «µακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα ασφαλώς δεν κλείνει το θέµα που άνοιξε η ηγεσία των γειτόνων χωρίς εµφανή λόγο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ο καθένας µπορεί να αντιληφθεί ότι ο κ. Ζάεφ αντιµετωπίζει πολύ µεγάλες πιέσεις από τους νεόκοπους κοινοβουλευτικούς συµµάχους του, που θέλουν να εµφανιστούν ως εκείνοι που πέτυχαν το «κάτι παραπάνω» στη συµφωνία µε την Ελλάδα.
Ωστόσο, οι αναπόφευκτοι ελιγµοί από την πλευρά του πρωθυπουργού των Σκοπίων ελάχιστα κρύβουν τον διαφαινόµενο κίνδυνο της διατήρησης του αλυτρωτικού πνεύµατος στην πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας. Το γεγονός ότι χρειάστηκε να παρέµβουν ο ειδικός απεσταλµένος του ΟΗΕ, αλλά και ο γενικός γραµµατέας του ΝΑΤΟ, ώστε να υπάρξουν οι διπλωµατικές διαψεύσεις των όσων υποστήριξε ο κ. Ζάεφ, δείχνει το µέγεθος του ατοπήµατος.
Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδοµένο ότι η στάση του κ. Ζάεφ αυξάνει την καχυποψία µε την οποία το µεγαλύτερο κοµµάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει δει τη Συµφωνία των Πρεσπών – από τη στιγµή που έστω και φραστικά τίθεται θέµα ύπαρξης µακεδονικής µειονότητας στη χώρα µας.
Με την έννοια αυτή, ο κ. Ζάεφ χρειάζεται να κάνει πολύ περισσότερα από το να εκδίδει ερµηνευτικές δηλώσεις των οµιλιών του, οι οποίες µεταδόθηκαν στην Ελλάδα βιντεοσκοπηµένες – και είναι αρκετά... εύγλωττες.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr