Warehouse Edge: Η άκρη της πόλης είναι πολύ κοντά
NewsroomΌταν ρώτησα τον Γιώργο Λουκά, συνιδιοκτήτη του Warehouse στα Εξάρχεια, γιατί ονόμασαν το καινούργιο τους μαγαζί Edge, μου απάντησε: «Μα είμαστε στην άκρη της πόλης». Υπό μια έννοια, έτσι είναι. Το νέο Warehouse Edge βρίσκεται δίπλα στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», δυο βήματα από τη θάλασσα και καμιά δεκάρια χιλιόμετρα από τα δύο του αδέρφια του κέντρου κι ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία – μόνο που εδώ έχουν περισσότερο χώρο να την αναπτύξουν.
Έχει μεγάλες τζαμαρίες, ευρύχωρο εσωτερικό στις αποχρώσεις του γκρι και του μαύρου, μια ψηλή μπάρα για τον καφέ και το πότο και πίσω από τη γυάλινη κάβα μισοκρύβεται η ανοιχτή κουζίνα. Το άνετο σκηνικό ολοκληρώνεται με τις δύο αυλές, μία μπροστά και μία πίσω. Στη διακόσμησή του ακολουθεί τη λογική του less is more. «Σημασία εδώ έχουν το προϊόν και η υπηρεσία που προσφέρουμε», μου λέει ο Γιώργος.
To Warehouse Edge είναι ένα all day coffee, wine and food bar – μακροσκελής χαρακτηρισμός που περιγράφει έναν χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας με καφέ, το μεσημεριανό σας γεύμα ή το δείπνο σας με κρασί και cocktail. Όλα σε ένα. Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, όμως, και να σας μιλήσω με παραδείγματα. Στο κομμάτι του καφέ συναντάμε τους καφέδες της WiseCup, δηλαδή εκείνους που καβουρδίζει ο ίδιος ο Γιώργος. Σαν καφέ ροής (μόνιμο) έχουν για τις παρασκευές με espresso έναν από τη Γουατεμάλα, μέτριας οξύτητας, αρκετά γήινο και πολύ ισορροπημένο, που ταιριάζει πολύ και με γάλα.
Επίσης, για το πρώτο διάστημα (λέω για το πρώτο, γιατί αυτοί οι καφέδες θα αλλάζουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) θα σερβίρουν έναν καφέ από την Αιθιοπία με πιο ανθικό και φρουτένιο προφίλ. Στον φίλτρου τώρα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια διαφορετική Αιθιοπία με οξύτητες σε χαμηλά επίπεδα που δεν ενοχλούν, γεμάτο σώμα και νότες περγαμόντου, που στο τέλος αφήνει μια ωραία αίσθηση bitter σοκολάτας στο στόμα.
Υπάρχουν προτάσεις για πρωινό –σερβίρεται από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ.– που ξεκινούν από απλά κρουασάν, διάφορα ψωμιά (μπαγκέτα, brioche, προζυμένια, kaizer κ.λπ.) μέχρι αλμυρά και γλυκά pancakes –λάτρεψα εκείνο με τη «μαρμελάδα» καπνιστής πανσέτας, με μαγιονέζα, τυρί κρέμα και τσιπς κρεμμυδιού–, αλλά και scrambled eggs, καθώς και ομελέτες.
Και ο μεσημεριανός και βραδινός κατάλογος, πάντως, δεν στερείται επιλογών. Ενδεικτικά σάς αναφέρω το κριθαρότο καρμπονάρα αλλά και το burger με τυρί chevre, αγγουράκια πίκλες και μαγιονέζα.
Τέλος, στο κομμάτι του κρασιού, «παίζουν» δυνατά με τον Νέο Κόσμο. Οι περισσότερες ετικέτες σερβίρονται και σε ποτήρι σε μια πιο comfort εκδοχή. Τι εννοώ; Ότι τα ποτήρια του κρασιού δεν είναι κολονάτα – μόλις θα τα δείτε, θα το καταλάβετε.
Κείμενο: Βασίλης Δημαράς, Φωτογραφίες: Πάνος Σμυρνιώτης
Πηγή: Eatme Δεκεμβρίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- Πού ταξιδεύουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Έλληνες φέτος; Οι κορυφαίοι προορισμοί και το κόστος
- «Πολιτικούς σαν τον Καραμανλή δεν τους χειροκροτάμε, τους στέλνουμε στη δικαιοσύνη»: Η Μαρία Καρυστιανού για τις εικόνες στις Σέρρες
- Αύξηση των περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα - Επιβεβαιώθηκαν 18 κρούσματα
- Η Κάρλα Μπρούνι γιορτάζει τα 57ά γενέθλιά της - Η ξεχωριστή ευχή της κόρης της