Our Network|04.03.2019 22:50

Ποιοι είναι οι 3 Chef Ambassadors της Θεσσαλονίκης για το 2019

Newsroom

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας από το 2011 που άρχισαν οι εκδηλώσεις του Food festival, με σκοπό την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, έγιναν πολυάριθμες εκδηλώσεις και η δράση βρήκε πολλούς υποστηρικτές. Η πόλη αγκάλιασε την πρωτοβουλία, η οποία ανέπτυξε πλέον τη δική της δυναμική και συνεχίζει με "μπροστάρηδες" τους ίδιους τους επαγγελματίες, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος. 

Οι τρεις Chef Ambassadors της Θεσσαλονίκης για το 2019 οι οποίοι παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο των εκθέσεων Detrop-Oenos είναι ο Βαγγέλης Ασημακόπουλος από το Canteen, ο Γιάννης Χατζηπαρασίδης από το Mia Feta και ο Μιχάλης Αδαμίδης από το Βαρύ Πεπόνι.

Το Thessaloniki Food Basket του 2019 δίνει έμφαση στην casual κουζίνα, η οποία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Στα προϊόντα του Thessaloniki Food Basket περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τοπικοί οίνοι, ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, τυροκομικά προϊόντα, θαλασσινά, βιολογικά λαχανικά, όσπρια και προϊόντα άρτου.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας από το 2011 που άρχισαν οι εκδηλώσεις του Food festival, με σκοπό την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, έγιναν πολυάριθμες εκδηλώσεις και η δράση βρήκε πολλούς υποστηρικτές. Η πόλη αγκάλιασε την πρωτοβουλία, η οποία ανέπτυξε πλέον τη δική της δυναμική και συνεχίζει με "μπροστάρηδες" τους ίδιους τους επαγγελματίες, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος. 

Τα προϊόντα που μπήκαν φέτος στο καλάθι τροφίμων του δήμου Θεσσαλονίκης προέρχονται από τους εξής παραγωγούς: «Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Αντωνίου», «Chef Stories», «Ellion», «Family Farms», «Kafe Passion», «Kourellas», «Mega Ostrakon», «Meli Milo», «Ο Μικρός Καλλιεργητής», «Beekeeper Family Papadopoulos», «Λουκούμια Παπαδόπουλος», «Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Προφήτης Ηλίας», «Salt Odyssey», «Αγροτικός Συνεταιρισμός Α’ Χαλάστρας» και «Κεχρής».

chefThessaloniki Food Festival