Δεν είναι μόνο η Λιονάκη: 5 Διάσημες Ελληνίδες που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και έγιναν μοναχές
Παρά την επιτυχία και την αναγνώριση που γνώρισαν, κάτι βαθύτερο μέσα τους τις οδήγησε να ακολουθήσουν τον δρόμο του Θεού.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋

Διάσημες Ελληνίδες ηθοποιοί πήραν την τολμηρή απόφαση να αφήσουν πίσω τους τη λάμψη της δημοσιότητας και να αφιερωθούν στη μοναστική ζωή, όπως διαβάζουμε στο athensmagazine.gr!
Παρά την επιτυχία και την αναγνώριση, κάτι βαθύτερο μέσα τους τις οδήγησε να ακολουθήσουν τον δρόμο του Θεού.
Οι 5 διάσημες Ελληνίδες που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και έγιναν μοναχές
Γεωργία Αποστόλου
Η Γεωργία Αποστόλου ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα, συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες. Ωστόσο, μετά τον θάνατο του πρώην συντρόφου της άλλαξε.
Σύμφωνα με το Star, λέγεται ότι ο χαμός του την οδήγησε να πάρει την απόφαση να αφοσιωθεί στον Θεό. Μετά από κάποια χρόνια και συγκεκριμένα το 2016 έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή, χωρίς να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου της.
Αλεξανδριανή Σικελιανού
Η Αλεξανδριανή Σικελιανού έγινε γνωστή από τη σειρά «Πρόβα νυφικού», ωστόσο, εκείνη τα παράτησε όλα και αφιερώθηκε στον Θεό. Βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, στην αρχή ως διοικητικός υπάλληλος κι έπειτα ως μοναχή.
Οι φήμες έλεγαν τότε ότι η Σικελιανού αποσύρθηκε από τα εγκόσμια εξαιτίας μίας απογοήτευσης στην προσωπική της ζωή.
Άννια Φυσσούν
Η Άννια Φυσσούν, είναι η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Πέτρου Φυσσούν, η οποία μετά τη χειροτονία της ονομάζεται μοναχή Πορφυρία.
Εγκατέλειψε τα εγκόσμια πριν δέκα χρόνια και η ιστορία της τότε είχε γίνει θέμα συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης. Η μοναχή Πορφυρία πλέον βρίσκεται σε μια μονή στην Εύβοια.
Ναταλία Λιονάκη
Η πιο γνωστή όμως ηθοποιός και τότε είχε γίνει μεγάλο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν η Ναταλία Λιονάκη. Ακολούθησε τον μοναχικό βίο για αρκετούς μήνες σε μονή στην Κρήτη. Μέχρι που αποφάσισε να επιστρέψει στα εγκόσμια, με αφορμή προβλήματος υγείας της μητέρας της.
Η Λιονάκη έμεινε πέντε μήνες στο μοναστήρι ως δόκιμη, ενώ και με την επιστροφή της στα εγκόσμια η ζωή της είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μοιάζει με… μοναχή.
Μαίρη Αλεξοπούλου
Η Μαίρη Αλεξοπούλου, επιτυχημένη τραγουδίστρια στη δεκαετία του ’60, σήμερα ζει ως γερόντισσα Θεονύμφη. Τραγουδούσε μέχρι τα 42 της χρόνια στις πίστες και έπειτα κλείστηκε σε μοναστήρι, λίγο έξω από την Αθήνα. Ο θάνατος του πρωτότοκου παιδιού της την συντάραξε. Η ίδια ήταν μόλις 42 χρόνων, όταν η κόρη της Κωνσταντίνα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο.
«Την ώρα του ατυχήματος κοιμόμουν. Είδα στον ύπνο μου ότι άνοιξε ο ουρανός και έπεσε ο σταυρός του Χριστού πάνω στο μέτωπό μου. Σηκώθηκα και με πονούσε το κεφάλι μου. Εκείνη την ώρα είδα τον κηπουρό μας και του είπα το όνειρο. Εκείνος απόρησε. Μου είπε ότι το παιδί δεν είχε πάει στο μαγαζί», ανέφερε συγκλονισμένη.
Από τότε η Μαίρη Αλεξοπούλου άρχισε να φτιάχνει με δικά της έξοδα ένα ησυχαστήριο στο Κορωπί, αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου και τον Θεό, που υμνούσε με τα τραγούδια της. Λίγο αργότερα πήρε την απόφαση να ζήσει ως γερόντισσα Θεονύμφη. Εκεί βρισκόταν και το αρχοντικό της, όπου κατοικούσε μέχρι το μοιραίο δυστύχημα που της στέρησε το παιδί της.
Στόχος του Τραμπ μια εκεχειρία στην Ουκρανία μέχρι το Πάσχα - Οι κρίσιμες αποφάσεις
Θρίλερ με τον νεκρό άστεγο σε εστιατόριο: Βίντεο από τη στιγμή που υπάλληλοι τον αφήνουν στο πεζοδρόμιο
Η Γαλλία δίνει άλλα 2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία: Οι δηλώσεις Μακρόν - Ζελένσκι στο Παρίσι
Η παγκόσμια ισότητα των φύλων θέλει 134 χρόνια για να επιτευχθεί: «Άλμα» 20 θέσεων για την Ελλάδα - Πού χωλαίνει ακόμα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr