Παιδεία|17.11.2020 16:43

Τηλεκπαίδευση: Ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίου - Πώς οι αιτήσεις

Νικολίτσα Τρίγκα

Tη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας ακόμη και μέσω τηλεκπαίδευσης θα έχουν οι «αδύνατοι» μαθητές σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Η ευκαιρία αυτή δίνεται στους μαθητές των Γυμνασίων εδώ και χρόνια και αφορά στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Οι γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια, θα μπορέσουν υποβάλουν σχετικές αιτήσεις ηλεκτρονικά, και για τα μαθήματα, που επιθυμούν να έχουν επιπλέον βοήθεια. Κριτήριο για την επιλογή - συμμετοχή των μαθητών στην Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα.

Το υπουργείο Παιδείας δίνει σχετικές οδηγίες στις διευθύνσεις των σχολείων με την προτροπή η αίτηση - δήλωση μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας να αναρτηθεί και στις ιστοσελίδες των σχολικών μονάδων. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους γονείς - κηδεμόνες των μαθητών για την υποβολή των αιτήσεων - δηλώσεων μαθημάτων και να συλλέξουν ηλεκτρονικά τις σχετικές αιτήσεις-δηλώσεις. Αφού συγκεντρωθούν οι αιτήσεις συμμετοχής, με απόφαση συλλόγου διδασκόντων προτείνονται οι μαθητές που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας και συντάσσεται συγκεντρωτικό αρχείο υπό μορφή excel το οποίο υποβάλλεται ηλεκτρονικά στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας εισηγείται στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη δυνατότητα λειτουργίας της τέτοιων τμημάτων.Ο θεσμός αυτός είναι παλιός και σκοπό έχει την επανένταξη των μαθητών στη διαδικασία μάθησης, τη βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική Εκπαίδευση, τη μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και την αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Σε περίπτωση όπου κάποιος μαθητής απουσιάσει αδικαιολογήτως είκοσι (20) συνεχόμενες διδακτικές ημέρες από τμήμα μαθήματος τότε διαγράφεται, με έγγραφη ενημέρωση του γονέα - κηδεμόνα του, και αντικαθίσταται από τον πρώτο επιλαχόντα στον πίνακα αιτούντων.

Ενισχυτική διδασκαλίακλειστά σχολείαlockdownΓυμνάσιατηλεκπαίδευσημαθήματα