Παιδεία|25.11.2021 12:57

Κορονοϊός - Σχολεία: Έκλεισαν τμήματα σε Λύκειο της Κρήτης, χωρίς να έχει συμπληρωθεί το 50%+1

Νικολίτσα Τρίγκα

Την απόφαση να κλείσουν τμήματα σε λύκειο της Κρήτης, πήρε το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας του νησιού, με σχετική γνωμοδότηση του προϊσταμένου παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε το απαραίτητο 50%+1 των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς κρίθηκε ότι μπορεί να υπάρξει συρροή αφού πιθανολογείται ότι τα παιδιά κόλλησαν σε κηδεία, που πήγαν όλα μαζί.

Κορονοϊός: Γιατί έκλεισαν τα τμήματα στο Λύκειο της Κρήτης

Ο συναγερμός σήμανε όταν 16 μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου Αγίας Βαρβάρας αλλά και δυο εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί. Για το θέμα ενημερώθηκε  ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης ο οποίος έκανε τη σχετική γνωμοδότηση για το κλείσιμο του σχολείου και κατόπιν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας τεσσάρων τμημάτων του σχολείου. Η απόφαση πάρθηκε λόγω ειδικών επιδημιολογικών συνθηκών. Κρίθηκε πως υπάρχει κίνδυνος συρροής κρουσμάτων, εάν δεν έκλειναν τα τμήματα, επειδή οι μαθητές παραβρέθηκαν όλοι μαζί σε κηδεία συμμαθητή τους.

Αγωνιούν γονείς και εκπαιδευτικοί

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αγωνιούν με την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται στα σχολεία καθώς τα κρούσματα στα παιδιά αυξάνονται καθημερινά, ενώ οι μαθητές συνωστίζονται μέσα στις σχολικές αίθουσες. Οι γονείς ζητούν για τους λόγους αυτούς να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων καθώς αυτό επιδεινώνει την κατάσταση, να μειωθούν οι μαθητές στις τάξεις, να γίνονται δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και η Πολιτεία να προχωρήσει σε εξαντλητική καμπάνια ενημέρωσης σε κάθε σχολείο για την αξία του εμβολιασμού γονιών και μαθητών, με ευθύνη των τοπικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

ΛύκειοΚορονοϊόςκρούσματασχολείασχολείο