Παιδεία|20.04.2022 15:23

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: 50 επιχειρήσεις θα προσφέρουν θέσεις εργασίας ή και πρακτικής άσκηση σε φοιτητές και αποφοίτους

Νικολίτσα Τρίγκα

Μια τεράστια ευκαιρία θα έχουν οι φοιτητές αλλά και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να συναντήσουν εκπροσώπους και στελέχη επιλογής προσωπικού ελληνικών και διεθνών εταιρειών. Το ίδρυμα διοργανώνει τις Ημέρες Καριέρας 2022, που σκοπό έχουν την υποστήριξη νέων ανθρώπων στη σύνδεσή τους με τον παραγωγικό ιστό της χώρας και τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αναζήτηση νέων συνεργατών.

Πάνω από 50 επιχειρήσεις θα συμμετέχουν διαδικτυακά στις 19 & 20 Μαΐου 2022 στην εκδήλωση προσφέροντας ανοιχτές θέσεις εργασίας ή/και πρακτικής άσκησης.

Στο μήνυμά του προς τους ενδιαφερόμενους νέους το πανεπιστήμιο τους καλεί να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για:

  • να γνωρίσουν τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό,
  • να αντλήσουν ενημέρωση σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης και απαιτήσεις επαγγελματικών κλάδων,
  • να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας ή πρακτικής άσκησης,
  • να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με στελέχη επιχειρήσεων,
  • να αντλήσουν ενημέρωση αναφορικά με την προοπτική απασχόλησης σε συγκεκριμένες εταιρείες
  • να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους.

Στο διήμερο των «Ημερών Καριέρας» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εταιρικές παρουσιάσεις (20 min/επιχείρηση) και την ανάπτυξη θεμάτων σταδιοδρομίας από καταξιωμένα στελέχη επιχειρήσεων και να γνωρίσετε τον κόσμο της αγοράς εργασίας του 2022 και τις απαιτήσεις του.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Προϋποθέσεις για να λάβετε μέρος στις «Ημέρες Καριέρας 2022» είναι οι εξής:

  • να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση μέχρι τις 15/05/2022 κάνοντας εγγραφή στο link https://forms.gle/wyXfs7eM3RhmY5Uj7
  • αν σας ενδιαφέρει να προχωρήσετε σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, θα πρέπει να ετοιμάστε το βιογραφικό σας σημείωμα και να το επισυνάψετε σε αρχείο pdf (όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμό σας π.χ. Gianopoulos Christos) στη φόρμα συμμετοχής σας
  • να ενημερωθείτε προσεκτικά για το προφίλ των επιχειρήσεων που παίρνουν μέρος στην εκδήλωση (τόσο από το ιστότοπο της εκδήλωσης, όσο και από τον ιστότοπο της ίδιας της επιχείρησης), καθώς και για το προφίλ συνεργάτη που αναζητούν
  • να αποδεχτείτε τους όρους για την διαχείριση προσωπικών δεδομένων και για την προώθηση του βιογραφικού σας σημειώματος στις επιχειρήσεις.

  • Οι συνεντεύξεις θα προγραμματιστούν και θα υλοποιηθούν από την κάθε επιχείρηση/φορέα χωριστά. Η επιχείρηση θα επικοινωνήσει με τους υποψηφίους που έχει επιλέξει, για να καθορίσουν την ημέρα/ώρα της συνέντευξης.
  • Τα βιογραφικά σας σημειώματα θα δοθούν στις επιχειρήσεις που θα επιλέξετε. Είναι στην ευχέρεια της κάθε επιχείρησης να επιλέξει τους υποψηφίους με τους οποίους θα προχωρήσει σε συνέντευξη.
  • Αν μετά το τέλος του διημέρου της εκδήλωσης και την παρακολούθηση των εταιρικών παρουσιάσεων, θελήσετε να υποβάλλετε το βιογραφικό σας σημείωμα και σε επιπλέον επιχειρήσεις από αυτές που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: career@uoi.gr. Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου θα αναρτηθεί στον ιστότοπο: https://careerdays.dasta.uoi.gr

Συμμετέχουσες επιχειρήσεις: https://careerdays.dasta.uoi.gr/συμμετέχουσες-επιχειρήσεις/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/654452605630293

Τι είναι οι Ημέρες Καριέρας

Οι «Ημέρες Καριέρας 2022» (ΗΚ 2022) είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς αποτελεί μία μεγάλη συνάντηση τελειόφοιτων και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με εκπροσώπους και στελέχη επιλογής προσωπικού ελληνικών και διεθνών εταιριών. Σκοπός των ΗΚ 2022 είναι η υποστήριξη νέων ανθρώπων στη σύνδεσή τους με τον παραγωγικό ιστό της χώρας και η διασύνδεση των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αναζήτηση νέων συνεργατών.

Στην εκδήλωση στελέχη επιχειρήσεων και φορέων, πλέον των εταιρικών παρουσιάσεων, θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν θέματα σταδιοδρομίας, ανάπτυξης δεξιοτήτων με έμφαση στον επαγγελματικό προσανατολισμό, τεχνικών και εργαλείων διεκδίκησης θέσεων εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα λάβουν τα βιογραφικά σημειώματα των ενδιαφερομένων φοιτητών, αποφοίτων προς αξιοποίησή τους.

φοιτητέςειδήσεις τώραθέσεις εργασίαςπανεπιστήμιοπρακτική άσκηση