Παιδεία | 02.11.2018 13:37

Κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο οι φοιτητές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Νικολίτσα Τρίγκα

Τον φόβο ότι οι φοιτητές τους κινδυνεύουν να χάσουν το χειμερινό  εξάμηνο λόγω έλλειψης ωρομίσθιου προσωπικού, εκφράζει η Σύγκλητος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος και ζητά απο το υπουργείο να λάβει τα μέτρα του.  

Σε σχετική ανακοίνωση η Σύγκλητος επισημαίνει οτι «διανύουμε το τέλος της 5ης εβδομάδας μαθημάτων και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες από το υπουργείο για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού». Η  Σύγκλητος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην χτεσινή  συνεδρίασή της  εξέφρασε, για άλλη μία φορά, την ανησυχία της για τον κίνδυνο να μην καλυφθούν οι, απαιτούμενες από το νόμο, 13 εβδομάδες μαθημάτων για την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου.

Η διοίκηση του ιδρύματος επισημαίνει επίσης ότι η  επικείμενη απορρόφηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας από τρία Πανεπιστήμια, τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση εκ των υστέρων και ενώ θα δρομολογούνται οι απαιτητικές και χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες της απορρόφησης, ενδέχεται να οδηγήσει οριστικά σε μη διδασκαλία των μαθημάτων που διδάσκονται από το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό και κατά συνέπεια σε αδυναμία εξέτασης των μαθημάτων αυτών στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου.