Παιδεία|22.05.2024 22:42

Φοιτητικές εκλογές 2024: ΠΚΣ και ΔΑΠ αυτοανακηρύσσονται νικητές - Τα πρώτα αποτελέσματα

Newsroom

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα, Τετάρτη (22/5), φοιτητές στα πανεπιστήμια όλης της χώρας για τις φοιτητικές εκλογές, με τις κάλπες να κλείνουν στις 19:00.

Μέχρι στιγμής, οι βασικοί αντίπαλοι φαίνεται πως είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η Πανσπουδαστική (ΠΚΣ), που αντάλλαξαν και τα πρώτα «βέλη». Για ακόμη μια χρονιά, κάθε παράταξη δημοσιεύει τα δικά της αποτελέσματα, απουσία κεντρικού συντονιστικού φοιτητικού οργάνου, μιας και η ΕΦΕΕ παραμένει ανενεργή από το 1995

Πανσπουδαστική: Απίστευτο και πρωτοφανές η ΝΔ και η παράταξή της στα Πανεπιστήμια να στέλνουν non paper στα ΜΜΕ

«Είναι απίστευτο και πρωτοφανές η ΝΔ και η παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να στέλνουν non paper στα ΜΜΕ, ανακηρύσσοντας τη ΔΑΠ σε 1η δύναμη, πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις! Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική!

Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση! Τους συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή.

Στο site της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. αναρτώνται τα μόνα έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Ήδη έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα 20 Φοιτητικών Συλλόγων, όπως έχουν δημοσιευτεί και υπογραφεί από τις εφορευτικές επιτροπές, που συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις».

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα με ποσοστό ενσωμάτωσης 35,23, σύμφωνα με την Πανσπουδαστική:

Η ροή αποτελεσμάτων της Πανσπουδαστικής

Τι ανέφερε νωρίτερα η ΔΑΠ

Νωρίτερα, η ΔΑΠ είχε ανακοινώσει πως θα είναι πρώτη και ότι θα διατηρήσει τα ποσοστά της. Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κυριαζής Σωτηρίου, δήλωσε στο Talk Radio:

«Η χρονιά που περάσαμε χαρακτηρίστηκε από έντονη πολιτική αντιπαράθεση στα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια με επίκεντρο το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ένα νομοσχέδιο που «αγκάλιασε» η πλειοψηφία των φοιτητών και της κοινωνίας. Η σημερινή εκλογική διαδικασία λοιπόν, θα αποτυπώσει μία γενικότερη εκλογική βούληση και καθώς οι φοιτητές έχουν σχηματίσει άποψη για τις θέσεις και τις απόψεις των παρατάξεων, όλα δείχνουν πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κινείται προς μία ακόμη μεγάλη εκλογική νίκη.

Η συμμετοχή των φοιτητών και η στήριξη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση σε όσα έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας».

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Η ροή αποτελεσμάτων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ