Παιδεία|06.06.2024 11:35

Πανελλήνιες 2024: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Πληροφορικής

Newsroom

Το ethnos.gr σε συνεργασία με το Νέο Φροντιστήριο παρουσιάζει τις απαντήσεις στα θέματα της Πληροφορικής στα οποία εξετάστηκαν σήμερα, 6/6 στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα και οι απαντήσεις στην Πληροφορική

Δείτε εδώ τα θέματα στην Πληροφορική:

Δείτε εδώ τις απαντήσεις:

Απαιτητικά τα θέματα στην Πληροφορική

Τα θέματα του φετινής εξέτασης στο μάθημα ΑΕΠΠ Πληροφορικής κρίνονται απαιτητικά σε σχέση με τα προηγούμενα 2 χρόνια, όπως εκτιμά ο Μάκης Διαλεκτάκης, καθηγητής Πληροφορικής Ομίλου Φροντιστηρίων Νέο.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό:

«Η εξέταση στο μάθημα Πληροφορικής, περιλαμβάνει θέματα θεωρίας και ασκήσεων ή προβλημάτων κλιμακούμενης δυσκολίας.

Α) Τα θέματα θεωρίας αποτελούνται από ερωτήσεις διαφόρων τύπων με τις οποίες ελέγχονται η γνώση και η κατανόηση της θεωρίας, η κριτική και συγκριτική ικανότητα των υποψηφίων, η ικανότητα αξιοποίησης θεωρητικών γνώσεων για την αξιολόγηση δεδομένων , την εξαγωγή συμπερασμάτων και η δυνατότητα παρουσίασής τους με σωστούς επιστημονικούς όρους και σωστό γραπτό λόγο.

Β) Τα θέματα ασκήσεων ή προβλημάτων στοχεύουν στον έλεγχο της ικανότητας του/της υποψηφίου/ας να χρησιμοποιεί, σε συνδυασμό, γνώσεις ή δεξιότητες που απέκτησαν κατά την εκπαίδευση αυτών για την επίλυσή τους. Η εξέταση στο ανωτέρω μάθημα περιλαμβάνει ένα (1) θέμα θεωρίας και τρεις (3) ασκήσεις ή προβλήματα, σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος και τις εφαρμογές του. Η βαθμολογία προκύπτει κατά 25% για έκαστο θέμα».

Αναλυτικά, η ανάλυση των θεμάτων: 

πανελλήνιεςΑπαντήσεις ΠανελλαδικώνπανελλαδικέςπληροφορικήΠανελλήνιες 2024πανελλήνιες εξετάσειςΓΕΛπανελλαδικές εξετάσειςειδήσεις τώρα