Παιδεία|11.06.2024 19:57

Κλειστά σχολεία στην Αττική λόγω καύσωνα: Σε ποιους δήμους και ποιες ημέρες

Newsroom

Αποφάσεις για κλειστά σχολεία και νηπιαγωγεία λαμβάνουν για οι αρχές στο Δήμο Αθηναίων και τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής, λόγω του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως την Παρασκευή.

Κλειστά σχολεία και νηπιαγωγεία λόγω καύσωνα: Δείτε αναλυτικά τη λίστα στην Αττική

Δήμος Αθηναίων

Δήμος Μαρκόπουλου

  • Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργήσουν, μέχρι τις 11:30 π.μ. με απόφαση του Δημάρχου.

Δήμος Αγίας Παρασκευής

  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αύριο Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6. Διευκρινίζεται πως όλοι οι Βρεφονηπιακοί και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Δήμος Πειραιά

  • Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα).
  • Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Δήμος Περάματος

  • Κλειστά θα είναι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, με απόφαση του Δημάρχου Περάματος.

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

  • Με απόφαση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα, αναστέλλεται, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού) αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν δηλαδή τα ολοήμερα τμήματα).
  • Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Δήμος Πετρούπολης

  • Κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον δήμο Πετρούπολης, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Δήμος Αγίου Δημητρίου

  • Κλειστά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες. Συστήνεται ωστόσο, στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Δήμος Αμαρουσίου

  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση, ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία»

Δήμος Σαρωνικού

  • Κλειστά από τις 11:30 και μετά, θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη (12.6.2024) και την Πέμπτη (13.6.2024) στον Δήμο Σαρωνικού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Δήμος Κρωπίας

  • Την διακοπή λειτουργίας αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 των Σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) και των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, δημόσιων και ιδιωτικών που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Κρωπίας.

Δήμος Μοσχάτου Ταύρου

  • Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Δήμος Γαλατσίου

  • Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου.

Δήμος Διονύσου

  • Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την Τετάρτη 12/6/24, ενώ θα λειτουργήσουν έως τις 14:00 οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Βριλησσίων

  • Αύριο Τετάρτη 12/06/2024 αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Βριλησσίων. Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κανονικά.
  • Την Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου. Για την Παρασκευή 14/06/2024 η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Δήμος Ηλιούπολης

  • Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω Καύσωνα. Επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών δεν είναι υποχρεωτική.

Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού

  • Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Χαράλαμπου Μπονάτσου και λόγω του καύσωνα που επικρατεί, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Η αναστολή αφορά ΚΑΙ τα ιδιωτικά σχολεία.
  • Ανοιχτές θα παραμείνουν όλες οι μονάδες Προσχολικής Αγωγής (δημόσιοι και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί).

Δήμος Ηρακλείου (Αττικής)

  • Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με απόφαση του δημάρχου. Η λειτουργία των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία.

Δήμος Αχαρνών

  • Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα μείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα ειδικά σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών.

Δήμος Ωρωπού

  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ωρωπού, την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 11.30π.μ.
δήμος Αθηναίωνκλειστά σχολείαΑττικήειδήσεις τώραπαιδικός σταθμόςβρεφονηπιακοί σταθμοίκαύσωνας