Παιδεία|29.06.2024 19:25

Πανελλήνιες 2024: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων που άγγιξαν το άριστα - Το μυστικό της επιτυχίας

Newsroom

Παρά τη δυσκολία των φετινών θεμάτων στις Πανελλήνιες 2024, μαθητές από όλη τη χώρα χάρης της επιμονή και υπομονή τους κατάφεραν να αγγίξουν το άριστα, και να ανταμειφθούν για τους κόπους μιας δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς και να ακολουθήσουν τα όνειρά του.

Η αριστούχος Φωτεινή που «έπιασε» 19.580 μόρια

Το όνειρό της να σπουδάσει ιατρική θα δει να γίνεται πραγματικότητα. Έχοντας προτιμήσει το 3ο πεδίο Επιστήμες Υγείας και Ζωής, η Φωτεινή συγκέντρωσε συνολικά 19.580 μόρια γράφοντας στη Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία 18,8, στην Φυσική 19,6, στη Χημεία 19,5 και στην Βιολογία 20,0!

«Ήξερα ότι έχω γράψει καλά αλλά δεν περίμενα τέτοιους βαθμούς! Είχαμε καλή προετοιμασία και από το σχολείο με έμπειρους καθηγητές πρόθυμους να μας βοηθήσουν, ενώ παράλληλα παρακολουθούσα μαθήματα και σε φροντιστήριο. Η φυσική ήταν πιο απαιτητική από όλα τα μαθήματα», ανέφερε η Φωτεινή στο TyposThes.

Η ίδια κάθε μέρα αφιέρωνε αρκετές ώρες στο διάβασμα. Με την μελέτη και την προσήλωση στον στόχο της κατάφερε να πετύχει υψηλές βαθμολογίες.

Το φθινόπωρο θα ετοιμαστεί να σπουδάσει ιατρική. «Σκέφτομαι την Ιατρική της Κρήτης. Θα ήθελα να γίνω χειρουργός, όμως θα κάνω την τελική επιλογή κατά την διάρκεια των σπουδών μου», μας είπε. Τώρα προέχει η ξεκούραση. «Ανυπομονώ να πάω διακοπές και να δω περισσότερο τους φίλους μου που μου έλειψαν κατά τους προηγούμενους μήνες», σημείωσε.

Η Μαντώ από τη Λέσβο συγκέντρωσε 19.335 μόρια

Πρώτη στις Πανελλαδικές 2024 για τη Λέσβο η μαθήτρια του ΓΕΛ Παμφίλων Μαντώ Τζωρτζή, η οποία συγκέντρωσε 19.335 μόρια και περνάει στη σχολή της επιλογής της. Με βαθμούς 20 στην Οικονομία, 19,9 στην Πληροφορική, 19,8 στα Μαθηματικά και 17 στην Έκθεση, η Μαντώ, που έδωσε για πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις, αρίστευσε και «βάζει πλώρη» για τις στρατιωτικές σχολές, όπου ήθελε από μικρή να σπουδάσει.

To μυστικό της επιτυχία της, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ήταν η μεγάλη προσπάθεια και η καλή ψυχολογία και πρόσθεσε «σ’ αυτό με βοήθησαν η οικογένειά μου, οι καθηγητές και οι φίλοι μου. Σε λίγες μέρες θα κάνω διακοπές για να χαλαρώσω και θα προετοιμαστώ για το φθινόπωρο και την νέα μου φοιτητική ζωή».

Νίκος Ευστρατίου: 19.220 μόρια

Ο αριστούχος του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Νίκος Ευστρατίου συγκέντρωσε 19.220 μόρια και θέλει να περάσει στο Πολυτεχνείο, Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Τα καλά αποτελέσματα τον βρήκαν στο Λονδίνο σε μια υποτροφία που κέρδισε από τη Vodafone έπειτα από τη διάκριση της ομάδας του στον πανελλήνιο διαγωνισμό Generation Next με το ταξίδι να είναι το έπαθλο. Όπως είπε ο Νίκος Ευστρατίου, το σημαντικό είναι να έχεις θέσει στόχους από νωρίς για να βλέπεις πού πηγαίνεις!

Η Κατερίνα Δαλέκου με 19.280 μόρια 

Με επιμονή και θέληση η Κατερίνα Δαλέκου κατάφερε μετά από τρεις προσπάθειες να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Η Κατερίνα Δαλέκου το 2021 είχε περάσει σε σχολή νοσηλευτικής, την επόμενη με χρήση του 10% επέλεξε να συνεχίσει στο τμήμα βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών. Όμως κι εκεί έλειψε το κίνητρο, με αποτέλεσμα να δώσει ξανά εξετάσεις και τελικά να καταφέρει τον στόχο της φυσικοθεραπείας με 19.280 μόρια.

 

Ήταν μια συνειδητή επιλογή αναφέρει και ταυτόχρονα μια ψυχοφθόρα διαδικασία, όμως στο τέλος δικαιώθηκε. Παράλληλα, απέκτησε φέτος το 2ο dan στο tae kwon do, ενώ παρακολούθησε επιτυχώς και τα μαθήματα του εσπερινού ΕΠΑΛ για την ειδικότητα της βοηθού φυσικοθεραπευτή.

Τα άριστα παιδιά από τη Λέσβο

Η Μαρία Πρινίτη είναι η δεύτερη στην βαθμολογία με κατεύθυνση τα ιατρικά και 19.020 μόρια, όμως ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποια σχολή θα επιλέξει. Η χρονιά κύλησε ομαλά και δηλώνει ευχαριστημένη, αφού κατάφερε να συλλέξει τη βαθμολογία για τις σχολές που επιθυμεί να συνεχίσει.

Από τον τομέα της Υγείας-Πρόνοιας προέρχεται και ο τρίτος καλύτερος του 2ου ΕΠΑΛ, Ηλίας Κάλφας με 18.820. Μια ζόρικη χρονιά με αρκετή πίεση λέει ο Ηλίας, όμως έχοντας στο μυαλό τον στόχο και καλό διάβασμα όλα γίνονται. Ο Ηλίας Κάλφας θέλει να ασχοληθεί με την διατροφολογία.

H Εριφύλη Μιλούκα, επίσης από τον τομέα Υγείας και πρόνοιας συγκέντρωσε 17.300 μόρια. Δεύτερη προσπάθεια η φετίνη και νιώθει ότι τα κατάφερε παρά τα δύσκολα θέματα. Στόχος της είναι τα τμήματα κοινωνικών εργασιών.

Η Μιχαέλα Κότερου πέτυχε την μεγαλύτερη βαθμολογία στις πανελλήνιες εξετάσεις από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης. Με συστηματικό χωρίς μεγάλη πίεση και σωστή διαχείριση του χρόνου η Μιχαέλα έγραψε καθαρό 20 στα μαθηματικά και τον προγραμματισμό συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σχολείο της. Η Μιχαέλα θέλει να περάσει σε σχολή πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη και δηλώνει ευχαριστημένη που κατάφερε να πετύχει τον στόχο της.

Από το ίδιο σχολείο ο Δημήτρης Βαμβακάς με καλή προετοιμασία συγκέντρωσε την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία. Στόχος του Δημήτρη το Πολυτεχνείο χωρίς να έχει προτίμηση στην πόλη. Η μητέρα του Μαρία Σωσώνη δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα του Δημήτρη, ο οποίος θέλει να γίνει πολιτικός μηχανικός. Στην επιτυχία των παιδιών σημαντική ήταν και η συμβολή και υποστήριξη όλη τη δύσκολη χρονιά από τους καθηγητές.

Από το 8ο ΓΕΛ Βόλου με 19.080 μόρια ο Μιχαήλ Καμμένος

Από το 8ο ΓΕΛ Βόλου, στη Νομική με 19.080 μόρια ο Μιχαήλ Καμμένος, είναι από τους πρώτους των πρώτων στα σχολεία του Βόλου. Στόχος του η Νομική Θεσσαλονίκης και όπως δήλωσε ο ίδιος στα gegonota.news, την δύσκολη χρονιά των πανελλαδικών είχε την απόλυτη στήριξη της οικογένειάς του. “Η χρονιά κύλησε με πρόγραμμα. Είχα στήριξη από το περιβάλλον μου και έτσι πετυχα τους στόχους μου”, είπε ο Μιχαήλ που έγραψε 20 Λατινικά και 19,5 Ιστορία.

Με 19.000 μόρια ο Σωτήρης Κυριακάκης από το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

Με μεθοδικό διάβασμα, κατάφερε να είναι ανάμεσα στους πρώτους στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Σωτήρης Κυριακάκης από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Με 19.000 μόρια έχει στόχο το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αισθάνεται δικαιωμένος.

Η Κωνσταντίνα Σκάμπουρα από το Βόλο συγκέντρωσε 18.900 μόρια

Χαρούμενη και ικανοποιημένη από την προσπάθειά της η Κωνσταντίνα Σκάπουρα απο το Μουσικό Σχολείο Βόλου κατάφερε και συγκέντρωσε στις πανελλαδικές 18900 μόρια και έκοψε πρώτη το νήμα των πανελλαδικών στο σχολείο της. Η ίδια στοχεύει σε κάποιο Τμήμα του Πολυτεχνείου ή στην Πυροσβεστική Ακαδημία.

Πρωτιά για τον Ευάγγελο- Ορέστη Καραλάκο στο 1ο ΓΕΛ Βόλου

Απόλυτα δικαιωμένος από το αποτέλεσμα των πανελλαδικών ο Ευάγγελος- Ορέστης Καραλάκος από το 1ο ΓΕΛ Βόλου, καθώς συγκέντρωσε 18900 μόρια και οδεύει προς την Ιατρική Αθηνών που είναι η πρώτη του επιλογή. Ο Βαγγέλης χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά που μόλις έκλεισε, καθώς χρειάστηκε συστηματικό διάβασμα και πολύ χρόνο. Ιδίως μετά το Πάσχα το διάβασμα εντάθηκε, όμως οι κόποι του τελικά ανταμείφθηκαν.

Δίδυμη επιτυχία

Δίδυμη… επιτυχία επεφύλασσαν οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις στην Αμαλιάδα, με την οικογένεια Αρβανίτη να είναι «πλημμυρισμένη» από χαρά και υπερηφάνεια λόγω της επιτυχίας των δυο κοριτσιών της, της Ασπασίας και της Νίκης-Μελίνας, που γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν δίπλα – δίπλα, διάβαζαν παρέα, πήγαιναν μαζί στο ίδιο φροντιστήριο και πέτυχαν μεγάλες βαθμολογίες παρότι πήγαιναν σε ξεχωριστά σχολεία.

Τα τελευταία χρόνια διάβασαν συστηματικά, κόπιασαν και επιβραβεύτηκαν και με το παραπάνω με τη βαθμολογία τους, αποδεικνύοντας πως όλα μπορούν να συμβούν όταν αφοσιώνεσαι στους στόχους σου και λειτουργείς πάντα με πρόγραμμα και συνέπεια. Η επιτυχία τους σίγουρα πρόσφερε χαρά σε πολύ κόσμο, αφού πέραν της οικογένειας μοίρασαν χαμόγελα και στους καθηγητές τους στα σχολεία τους, αλλά και σε αυτούς του φροντιστηρίου.

Η Ασπασία, μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, κατάφερε να πετύχει μια εντυπωσιακή επίδοση με 19.420 μόρια. Για την επιτυχία της δήλωσε συγκεκριμένα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα και πολύ χαρούμενη που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Χάρη στη δική μου προσπάθεια και τη βοήθεια της οικογένειας μου και των καθηγητών μου, κατάφερα να συγκεντρώσω τα μόρια που ήθελα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η χαρά μου που τη χαρά μου αυτή μπορώ να μοιραστώ με την αδερφή μου, που και αυτή πέτυχε μια εντυπωσιακή επίδοση. Πρώτη μου επιλογή αποτελεί το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους!»

Από την πλευρά της, η Νίκη-Μελίνα, μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας και συγκεκριμένα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, χάρη στη συνέπειά της κατάφερε να συγκεντρώσει 18.280 μόρια. Η ίδια ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα. Οι κόποι και η σκληρή δουλειά όλων αυτών των χρόνων και ιδιαίτερα του τελευταίου, ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξη που μου παρείχε, καθώς και τους καθηγητές τόσο του σχολείου, όσο και του φροντιστηρίου που πίστεψαν σε μένα από την πρώτη στιγμή και μου έδιναν δύναμη. Ιδιαίτερο ευχαριστώ και στην αδερφή μου, που αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί στήριγμά μου σε όλα και μαζί πετύχαμε κάτι μοναδικό. Στόχος μου το τμήμα ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στους επόμενους υποψηφίους!».

Τα πρώτα παιδιά των Τρικάλων

Και το trikalanews, συγκέντρωσε τους πρώτους των ΓΕΛ αλλά και των ΕΠΑΛ του Νομού Τρικάλων.

Ο Χρήστος Φυσικόπουλος είναι ο πρώτος των πρώτων στον νομό Τρικάλων από τα ΓΕΛ καταφέρνοντας να αγγίξει το 19,5! Στόχος του όπως είπε η Ιατρική Αθηνών με το βλέμμα στη Χειρουργική.

Το μήνυμά του στις επόμενες γενιές που θα καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια είναι ότι θα πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να ξέρουν ότι δεν είναι ακατόρθωτο.

Σωτήρης Μαντζανάς 2ο ΓΕΛ με 19,2 στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης:  Στόχος του Σωτήρη ήταν η καλύτερη δυνατή επίδοση για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βρεθεί στη σχολή της αρεσκείας του που δεν ήταν άλλη από το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης.

Βασιλική Τσίγκα 3ο ΓΕΛ με 19: Το όνειρό της Νομικής ήρθε ακόμη πιο κοντά μετά τις επιδόσεις της στις Πανελλήνιες. Η Βασιλική Τσίγκα, ήδη είναι έτοιμη να αρχίσει έναν νέο δρόμο αυτόν της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αθανασία Βακουφτσή ΕΠΑΛ Καλαμπάκας έσπασε κάθε κοντέρ στη βαθμολογία με 19,5!

Η Αθανασία  κατάφερε να σπάσει το κοντέρ των βαθμολογιών.  Αν και μέχρι τώρα στόχευε στη βιοιατρική πλέον ανοίγει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές της αφού οι βαθμοί της, της δίνουν τα φτερά να πετάξει σε όποια σχολή θέλει.

πανελλαδικέςπανελλαδικές εξετάσειςπανελλήνιεςπανελλήνιες εξετάσειςΠανελλήνιες 2024ειδήσεις τώρα